hooikoorts

Hooikoorts? Op zoek naar een échte oplossing!

Sommige mensen hebben er van kinds af aan last van, bij anderen ontstaat het later in het leven. Hooikoorts. Deze vervelende symptomen slaan toe zodra de eerste pollen door de lucht dwarrelen: al gauw steken vervelende symptomen de kop op. Je neus loopt vol, je krijgt last van niesbuien en hebt rode, dikke ogen. Eigenlijk voel je je bijna het gehele seizoen snipverkouden en vermoeid. Logisch dat je daar vanaf wilt.

Wat is hooikoorts?

Wat is hooikoorts nu eigenlijk precies? Hooikoorts is een allergie van de luchtwegen die leidt tot overgevoeligheid voor bepaalde soorten pollen. Pollen, ofwel stuifmeel, zijn afkomstig van verschillende planten, bomen of grassen. De kleine stuifmeelkorreltjes worden opgepikt door de wind en komen in aanraking met je lichaam of luchtwegen. Je afweersysteem signaleert dit, foutief, als een gevaarlijke stof en gaat aan het werk. Om de ‘gevaarlijke stof’ te verwijderen, maakt het afweersysteem histamine aan, wat ervoor moet zorgen dat het lichaam ‘gereinigd’ wordt.

Steeds vroeger

Wat extra lastig is, is dat het hooikoortsseizoen steeds vroeger lijkt te beginnen. Dat komt doordat de weersomstandigheden in de laatste jaren veranderd zijn. Wisselvallig weer met langere periodes van neerslag zorgen voor weinig pollen. Langere droge periodes met meer zon leiden er juist toe dat de hoeveelheid pollen en stuifmeel in de lucht toenemen. Aangezien het Nederlandse klimaat steeds vroeger in het jaar drogere en warmere periodes kent, komen hooikoortsklachten ook sneller weer tevoorschijn. In 2019 kwamen de meeste mensen in februari al bij de huisarts op consult vanwege de vervelende allergie.

Verlichting

Een huisarts kan natuurlijk verlichting bieden in de vorm van pilletjes of inhalators. Maar voor veel mensen is dit slechts een druppel op een gloeiende plaat. Want de pillen moeten zeer consequent ingenomen worden. Gebeurt dit niet, dan slaan de klachten onherroepelijk opnieuw toe. Bovendien is het slechts symptoombestrijding, en geen structurele oplossing. Wanneer je hooikoorts echt het hoofd wilt bieden, zul je verder moeten kijken.

Je neus loopt vol, je krijgt last van niesbuien en hebt rode, dikke ogen

Op zoek naar de oorzaak

E.E.N. Therapie kan een concrete oplossing bieden. E.E.N. staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde en is een holistische geneeswijze die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn. Hierbij wordt er gezocht naar de oorzaak van klachten op het gebied van bewustzijn en onderbewustzijn. Zo kan hooikoorts een reactie van het lichaam zijn op een bepaalde andere intolerantie.

Andere klachten

Vaak is koemelkintolerantie de boosdoener. Doordat het lichaam hard werkt om de negatieve effecten te verminderen, is je weerstand lager. Daardoor kunnen er neveneffecten zoals hooikoorts ontstaan. Middels een intolerantiekuur kan dit neveneffect worden behandeld. Ook kan E.E.N. therapie helpen bij andere klachten, die ook ten gevolge van hooikoorts kunnen zijn ontstaan. Dit zijn klachten als:

  • piekeren
  • stress, vermoeidheid
  • slapeloosheid
  • emotionele klachten

Benieuwd?

Heb jij last van hooikoorts, of heb je een andere klacht waarvan je te horen kreeg dat je er maar mee moest leren leven? Judith van der Knaap kan met behulp van E.E.N. therapie en Body Stress Release veel voor je betekenen. Sinds 2016 is ze zelf BSR-practitioner in haar praktijk om zoveel mogelijk mensen te helpen beter in hun lijf te komen. Ook is ze inmiddels twee jaar aan het werk als E.E.N. therapeut, zodat ze mensen zo breed mogelijk kan helpen. Ben je benieuwd geworden? Neem gerust contact op!

Datum: 28 april 2020