niezen

Wil jij ook graag zonder niezen het voorjaar in?

Heb je last van een verstopte neus of van niesbuien in het voorjaar? Blijf je het liefst binnen wanneer jouw vriendinnen lekker een terrasje pakken, of gaan picknicken in het bos? Je hebt namelijk géén zin om erbij te zitten met rode ogen en een loopneus. Wanneer je deze klachten herkent, dan kan het zijn dat je allergisch bent voor gras- of boompollen. Deze allergie wordt ook wel hooikoorts genoemd.

Allergie

Naast hooikoorts zijn er nog talloze andere allergieën. Een allergie is een reactie van het immuunsysteem op stoffen die niet bekend zijn voor het lichaam. Daar komt de naam allergie ook vandaan, deze stoffen heten allergenen. Je kunt denken aan stoffen zoals stuifmeelkorrels, huidschilfers van dieren, uitwerpselen van huisstofmijt, schimmelsporen en voedselbestanddelen.

Allergische reactie

Allergenen komen vooral via de huid en de luchtwegen het lichaam binnen. Daarna probeert jouw immuunsysteem deze allergenen onschadelijk te maken met een soms ‘overdreven’ allergische reactie. Je krijgt dan de bekende klachten zoals een loopneus, tranende ogen, jeuk en benauwdheid. Deze klachten zijn niet afkomstig van het allergeen zelf, maar van de reactie van het immuunsysteem op het allergeen.

Shiatsu helpt!

Er zijn speciale shiatsu behandelingen ontwikkeld om controle te krijgen op verschillende allergievormen. Deze behandelingen richten zich op het verhogen van de weerstand, en het in balans brengen van het lichaam. Tijdens de behandeling wordt op verschillende punten van het lichaam gedrukt om dit voor elkaar te krijgen.

Allergenen komen vooral via de huid en de luchtwegen het lichaam binnen

Behandelingen

Voor de behandeling van bijvoorbeeld hooikoorts moet je ongeveer 10 weken vóórdat de ergste reacties uitbreken, beginnen met de behandeling. Voor het beste resultaat onderga je een kuur van 10 behandelingen. Het liefst éénmaal per week, en bij voorkeur steeds op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip.

En het resultaat?

In het eerste jaar zal er 50 tot 70 procent vermindering van de hooikoortssymptomen zijn. Als het jaar erna dezelfde kuur wordt herhaald, zal het restant worden opgelost. Wordt in het derde jaar de kuur nogmaals herhaald, dan is de hooikoorts meestal helemaal verdwenen. Je bent dan helemaal hooikoorts vrij!

Wist je dat?

Allergie is een wereldwijd gezondheidsprobleem: 1 op de 8 mensen in Europa lijdt aan een graspollenallergie.

Datum: 21 maart 2018