trend

5 wenkbrauwtrends: welke past bij jou?

Getekend, dun, vol. De wenkbrauwtrends vliegen je om de oren. Bij het vinden van je schoolfoto uit de derde klas, schrik je je dood. Waarom was het acceptabel om zo rond te lopen? Het antwoord op deze prangende vraag: omdat het een trend was. Omdat trends tegenwoordig niet altijd makkelijk bij te houden zijn, lees je hier de 5 grootste.

 

1: De natuurlijke wenkbrauw

Van Instagramperfecte wenkbrauwen naar natuurlijke wenkbrauwen: de afgelopen jaren hebben we rechtsomkeert gemaakt. De natuurlijke wenkbrauw is ein-de-lijk terug! Door deze trend heeft menig mens besloten het pincet neer te leggen, en de wenkbrauwen weer vol te laten groeien. Verdwaalde haartjes worden wel verwijderd, maar verder vereist deze look weinig onderhoud.

2: De fluffy wenkbrauw

Misschien zien fluffy wenkbrauwen er in de eerste instantie wat maf uit, maar deze techniek zorgt voor ontzettend mooie, vol uitziende wenkbrauwen. Hoe? Door met een goede gel of browsoap de haartjes naar boven te kammen. De doorgewinterde influencers en modellen laten de wenkbrauwen pal omhoog staan. Voor een subtieler resultaat kun je ook iets met de haarrichting mee kammen.

Wéér een nieuwe trend op het gebied van wenkbrauwen.

3: De rechte wenkbrauw

‘Maar zorgt dit niet voor een hele neutrale gezichtsuitdrukking?’, vraag je je misschien af. Deze trend zorgt feitelijk voor een cat-eye lift zonder cosmetische ingreep, doordat het de botstructuur van het gezicht accentueert. Misschien ben je van jezelf gezegend met dit model wenkbrauwen, maar in veel gevallen moeten ze lichtelijk gevormd worden. Een professionele wenkbrauwartiest zorgt voor een passende uitkomst en voorkomt dat je teveel wegplukt.

4: Gebleekte wenkbrauwen

Voor de echte waaghalzen is er de gebleekte wenkbrauw. Madonna was een van de eersten, maar de gebleekte wenkbrauw maakte afgelopen jaar in mode- en hiphopland een rentree. Het verzacht de gezichtsuitdrukking en legt de focus op de ogen. Met de juiste make-up zorgen gebleekte wenkbrauwen voor een dramatisch effect. Bijna artistiek zelfs!

5: Brow Lamination

Dit is een trend die voorlopig even nergens heengaat. En terecht! De Brow Lamination behandeling zorgt namelijk voor prachtig gedefinieerde en volumineuze wenkbrauwen, en is geschikt wanneer je:

  • last hebt van stugge, onbehandelbare of asymmetrisch groeiende wenkbrauwen hebt,
  • je meer volume en definitie in je wenkbrauwen wilt,
  • het gemak van lang mooi zittende wenkbrauwen wilt ervaren.

Kies voor een strak of ‘bushy’ resultaat en ervaar de voordelen: zelf lekker helemaal niks hoeven doen aan je wenkbrauwen!

Welke trend past bij mij?

Nu hoef je de laatste trends natuurlijk niet te volgen. Het belangrijkste is dat jij blij bent met hoe je wenkbrauwen eruitzien. Mocht je benieuwd zijn naar wat voor type wenkbrauw mooi bij jouw gezicht staat, dan ben je van harte welkom in de salon. Ik kijk graag samen met jou naar een goed passende wenkbrauwstijl!

Datum: 06 december 2022