gevoelige-huid

Auw! Een gevoelige huid

Zodra het weer verandert heb jij last van rode vlekken, schilfers: noem maar op. Als het een dagje koud is buiten, begint je huid al te jeuken als je alleen maar het raam uitkijkt. Je huid is gevoelig voor temperatuurwisselingen, stress of wind. In dat geval grote kans, dat jij last hebt van een kwetsbare huid.

Kwetsbaar, niet droog!

Veel mensen denken dat een kwetsbare, intolerante of gevoelige huid gelijk staat aan een droge huid, maar dat is absoluut niet waar! Het maakt niet uit of je nou een vette, droge of gemengde huid hebt. Dat komt doordat een kwetsbare huid niet zozeer een huidtype is, maar eerder beschouwd kan worden als huidaandoening of -conditie.

Een gevoelige huid

Hoe weet je nou of je een gevoelige huid hebt, hoe ziet dat eruit? Je hebt bijvoorbeeld last van rode vlekken. De huid jeukt of brandt, zeker wanneer deze in aanraking is geweest met temperatuurwisseling. Vaak heb je ook last van droge of schrale plekken. Deze komen vooral voor op plekken op je lichaam die je (onbewust) veel beweegt, denk bijvoorbeeld aan: je ellebogen, mondhoeken, neusvleugels en tussen je tenen. Dit zijn pijnlijke plekken die erg kunnen irriteren. Doordat je huid geïrriteerd is kan het voelen alsof deze prikkelt of trekt en je kunt sommige cosmetische producten waarschijnlijk slecht verdragen. Ze blijven niet mooi zitten of irriteren mateloos.

Deze conditie ontstaat doordat je huid dermate is uitgedroogd dat deze op alles in je omgeving reageert. Zeker oudere mensen hebben vaak last van een intolerante huid, maar ook mensen die medicijnen gebruiken of intensieve medische behandelingen zijn doorgaan ervaren deze klachten.

Verwen je gevoelige huid met een huidbehandeling!

De oplossing

Een gevoelige huid hebben is verre van leuk, maar als je weet wat het is kun je het wel aan gaan pakken! Het eerste wat je kunt (en moet) doen is de huid vet houden. Ja, ook als je van jezelf al een vettige huid hebt. Als jij je vettige huid niet goed hydrateert, gaat je huid namelijk juist meer talg aanmaken om te compenseren. Laat je je huid onbehandeld, dan loop je een groter risco op couperose of rosacea. Bij deze aandoeningen kunnen de oppervlakkige bloedvaatjes zichtbaar worden. Bij rosacea gaan deze vaatjes ontsteken. Hoewel het niet echt gevaarlijk is, vinden veel mensen het een vervelend gezicht: van die rode wangetjes.

Lief voor je huid!

Door producten te gebruiken gemaakt voor de gevoelige huid, kun je jouw huid helpen de vochtbalans te herstellen en je huidconditie te verbeteren. Ook kun je jouw huid goed pamperen met een behandeling van LOOkX Skincare of van IK SKIN Perfection. Beide behandelingen bevatten een intake/voorbehandeling om jouw huid te analyseren. Hierna wordt jij heerlijk verwend met verschillende producten en methoden om jouw huid er weer stralend en gezond uit te laten zien.

Datum: 15 maart 2022