huidgezondheid

Feiten en fabels over huidgezondheid

We houden onze huid het liefst zo gezond en mooi mogelijk. Gelukkig is er op het internet veel informatie te vinden over huidgezondheid. Maar lang niet al deze informatie klopt. Wij hebben een aantal feiten en fabels voor je op een rijtje gezet.

’Je hoeft alleen in de zomer zonnebrandcrème te smeren’

Het smeren van zonnebrandcrème in de zomer is natuurlijk hartstikke belangrijk, maar het is een fabel dat dit de rest van het jaar niet belangrijk is. In de salon raden we altijd aan om zonnebrandcrème onderdeel van je dagelijkse routine te maken, zelfs op donkere winterse dagen. Ook op deze dagen wordt je namelijk blootgesteld aan UV-straling. Dit zorgt voor huidveroudering en pigmentvlekken.

Je kunt puistjes met een witte kop uitknijpen

Het is het beste om helemaal van je puistjes af te blijven. Vaak maak je de situatie alleen maar erger, en je kunt er littekens van krijgen. Maar als je écht niet van je puistje af kan blijven, dan is het belangrijk om alleen ‘rijpe’ puistjes uit te knijpen. Dit zijn puistjes met een witte kop. Ook belangrijk: was van tevoren heel goed je handen, ook onder de nagels. Gebruik schone tissues om het puistje uit te knijpen en ontsmet de huid daarna. Maar nog beter is het om het over de laten aan een deskundige. Kom bijvoorbeeld bij op puistjesspreekuur in de salon!

Dit moet je weten over je huid!

Make-up is eeuwig houdbaar

Fabel! Make-up kan daadwerkelijk bederven. Op alle cosmeticaproducten in Nederland staat een logo in de vorm van een potje, met daarop een getal. De houdbaarheidsdatum van een product hangt af van het soort product dat je in je handen hebt. Poeder is bijvoorbeeld langer houdbaar dan een natuurlijke crème. Wanneer je cosmeticaproducten na de houdbaarheidsdatum gebruikt, ontstaan er allemaal schimmels en bacteriën. Deze smeer je onbewust op je gezicht. Dat komt je huidgezondheid niet ten goede.

Je kunt je huid gezond eten

Hier zit wel degelijk een kern van waarheid in. De gezondheid van je huid wordt door veel verschillende factoren beïnvloed, waaronder voeding. Natuurlijk is het belangrijk om veel water te drinken voor een goede huidgezondheid. Maar ook voeding met vitamine C, zoals rode paprika’s, kool, citrusvruchten en kiwi’s zijn goed voor de huid. Deze producten stimuleren de aanmaak van collageen. Je huid heeft ook baat bij vitamine A, E, B en gezonde vetten. Suiker kun je daarentegen beter laten staan. Hierdoor verliest je huid haar elasticiteit.

Alle huidverzorgingsproducten werken hetzelfde

Dat is een fabel! Er zit wel degelijk verschil in de producten die je bij de lokale drogist koopt en de producten die bijvoorbeeld bij ons in de salon worden gebruikt. De producten bij de drogist zitten vaak bomvol onnodige stoffen die niets bijdragen aan je huidgezondheid. In de salon gebruiken we daarentegen producten van het natuurlijke en veganistische merk Cosmedix. Deze zitten bomvol werkzame en actieve stoffen. Ze irriteren de huid niet en geven échte resultaten!

Datum: 15 september 2022