gevoelige-huid

Gevoelige huid? Ga voor natuurlijke cosmetica met Neoderma

Je kunt allerlei redenen hebben om een nieuw product te kopen. Soms is het tijd om jezelf even te trakteren en een nieuw beautyproduct te kopen. Het kan ook zijn dat je juist een specifiek huidprobleem hebt dat je wilt verhelpen met het product. Alleen niet iedereen wordt blij van iedere crème. Sommige mensen openen enthousiast de verpakking, smeren een likje op de huid en merken dat hun huid er slecht op reageert. Roodheid, jeuk, soms zelfs bultjes verschijnen op de huid. Wat is er aan de hand? Joyce Chou van Schoonheidssalon Prinsenhuys vertelt over de gevoelige huid, en welke producten daarvoor geschikt zijn.

Droog, jeuk, rood?

Je had al even last van een droge, trekkerige huid. Je smeert er een crèmepje op om het te verhelpen en het voelt direct meer gehydrateerd aan. Even later begint je huid alleen warm aan te voelen. Het gaat wat jeuken, mogelijk, of het wordt snel rood. Het product lijkt steeds meer kwaad dan goed te doen. Klinkt dit herkenbaar? Dan kan het zijn dat je een gevoelige huid hebt. Sommige huidproducten of haarproducten als shampoo zorgen ervoor dat je huid reageert op bepaalde producten. Dit kan allerlei klachten opleveren. Daar smeer je natuurlijk niet voor!

Over de gevoelige huid

Wat is eigenlijk een gevoelige huid? Je huid beschermt je lichaam en zorgt ervoor dat schadelijke bestandsdelen, bacteriën, ziektes en vuil je lichaam niet binnen kunnen komen. Een gevoelige huid is uit balans geraakt. De huid is extra hard bezig om alle binnendringers buiten de deur te houden en wordt hierdoor harder en geïrriteerder. Je huid reageert hierbij ook heviger op producten. Zeker producten die stoffen bevatten die niet huidnatuurlijk zijn of chemisch zijn samengesteld, kunnen bij een gevoelige huid schade aanrichten. Het beste is dan ook om juist neutrale producten te gebruiken met weinig toegevoegde stoffen erin.

De oorzaak

Een gevoelige huid heb je vaak van nature. Heb je wel eens een jeukende hoofdhuid na het douchen, of merk je dat je gezicht na een dagcrème snel weer uitdroogt? Dan kan het zijn dat je hiermee te maken hebt. Er zijn een aantal andere factoren die ook voor een gevoelige huid kunnen zorgen. Dit zijn bijvoorbeeld voeding, het weer en je weerstand. Een slecht voedselpatroon, weinig slaap of veel stress kan je weerstand aftakelen, waardoor je huid minder goed in staat is om bacteriën en afvaldeeltjes af te weren. Je huid zal dan ook heviger reageren op producten.

Een gevoelige huid heb je vaak van nature

De producten van Neoderma


In mijn salon maak ik gebruik van de producten van Neoderma. Voor uitslag of problemen hoef je bij Neoderma niet bang te zijn. De producten van Neoderma zijn namelijk volledig natuurlijk. Dat betekent dat veel stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je huid, zoals parabenen, minerale oliën, lanoline, paraffine, vaseline, dierenextracten en genetisch gemanipuleerde planten. Neoderma-producten zitten een luchtdichte verpakking, zijn niet getest op dieren en zijn dermatologisch en oftalmogisch getest.

Schoonheidssalon Prinsenhuys


Joyce Chou is al meer dan 10 jaar schoonheidsspecialiste bij Schoonheidssalon Prinsenhuys. Zij helpt op persoonlijke manier het mooiste uit jezelf te halen met gezichtsbehandelingen, manicures, harsen en wimpers- en wenkbrauwbehandelingen. Neem hier contact op voor een eerste afspraak!

Datum: 12 november 2020