scrubben

Smeren en scrubben: gebruik jij de goede huidverzorging?

Heb jij ook zo genoten van de zon deze zomer? Lekker liggen aan het strand en af en toe een verkoelende duik in zee. Misschien geniet je nog steeds na van het lekkere bruine kleurtje dat je tijdens je vakantie hebt opgedaan. Toch heeft je huid veel te lijden gehad van al die zonnestralen en het zeewater. Zélfs als je je elke keer goed hebt ingesmeerd. Het beslist een goede oppepper gebruiken.

Wel of niet scrubben?

Waarschijnlijk heb je je huid, voordat je van de zon ging genieten, een zorgvuldige scrubbeurt gegeven. Je verwijdert er de dode huidcellen mee, zodat je huid mooier en egaler bruin kan worden. Vaak wordt gedacht dat je beter niet kunt scrubben als je eenmaal lekker bruin geworden bent. Dit kun je echter gerust doen, je verwijdert er heus je kleurtje niet mee. Door de zon is de verhoornde laag juist dikker en als deze verdwenen is, krijgt je huid zijn glans weer terug.

Hydrateren

De huid ziet er niet alleen egaler en frisser uit, maar kan op deze manier ook weer beter de werkstoffen uit een hydraterende crème opnemen. Het vochtgehalte van je huid moet weer hersteld worden. Het is belangrijk om daar aandacht aan te besteden, voordat de herfst zijn intrede doet. Door de lagere temperaturen zul je weer meer tijd binnenshuis doorbrengen. En daar is de lucht droger, vooral wanneer de verwarming op een gegeven moment weer aangaat. De droge lucht onttrekt vocht aan je huid.

Beschermlaagje

Het kan ervoor zorgen dat het beschermlaagje van je huid niet meer intact is. Je huid oogt onrustig, droog en schilferig. Je kunt zelfs anders gaan reageren op crèmes die je normaal gesproken altijd gebruikt en prima verdraagt. Ineens blijkt dat je niet meer de juiste huidverzorgingsproducten gebruikt!

Jouw huid verdient maatwerk

Huidtherapie is maatwerk

Is het op zo’n moment nog verstandig om te scrubben? Met welke crème, lotion, olie of zalf moet je gaan smeren om je huid weer in balans te brengen? Het zijn allemaal vragen waar de huidtherapeuten van Huid- en oedeemtherapie Salland antwoord op weten. Zij weten precies wat de juiste behandeling is voor jouw probleemhuid en kunnen je de producten aanbevelen waar jouw huid behoefte aan heeft. En dat kan voor iedereen iets anders zijn. Jouw huid verdient maatwerk.

Tips van de huidtherapeut

Weet jij hoe jij je huid zo gezond mogelijk kunt houden? De huidtherapeut geeft tips:

  • douche niet te lang en te heet
  • gebruik een milde scrub voor je lichaam
  • gebruik voor je gezicht een speciale gezichtsscrub
  • scrub minder of niet wanneer het kouder wordt
  • gebruik het liefst ongeparfumeerde producten
  • verzorg je huid met een goede, hydraterende crème
Datum: 27 september 2019