plastische-chirurgie

Soms is een beetje plastische chirurgie al genoeg…

We hebben met betrekking tot ons uiterlijk altijd dingen die beter en mooier kunnen. Er zijn zoveel behandelingen mogelijk op het gebied van plastische chirurgie. Dit kunnen wat grotere ingrepen, maar ook kleinere ingrepen zijn. Met plastische chirurgie kun je een deel van je lichaam cosmetisch fraaier maken. Maak kennis met de bovenooglidcorrectie, liposuctie, buikwandcorrectie en de oorcorrectie.

Bovenooglidcorrectie

Naarmate we ouder worden, verliest de huid van de oogleden haar elasticiteit. Doordat het onderhuidse bindweefsel verslapt, wordt het vetweefsel naar voren geduwd. Hierdoor ontstaat een overschot aan huid dat leidt tot een vermoeide en oud uitziende blik. Een bovenooglidcorrectie kan dan een uitkomst zijn. Een ooglidcorrectie is een korte ingreep waardoor je snel van je klachten af bent.

Liposuctie

Heb jij last van abnormale vetophopingen, dan kun je bijvoorbeeld denken aan een liposuctie. Dit is het onderhuids wegzuigen (suctie) van abnormale vetophoping (lipo). Abnormale vetophopingen kunnen ontstaan op plaatsen als de hals, buik, billen, boven- en onderbenen en knieën. De ophopingen worden veroorzaakt door een verhoogd aantal vetcellen op deze plaatsen. Met liposuctie of dermo-lipectomie (wegsnijden) kun je van het probleem afkomen.

Behandelingen

Een greep uit de behandelingen bij Plastisch Cosmetisch Centrum Spaarne:

 • Borstvergroting
 • Borstverkleining / borstlift
 • Bovenooglidcorrectie
 • Buikwandcorrectie
 • Liposuctie
 • Neuscorrectie
 • Onderooglidcorrectie
 • Oorcorrectie
 • Schaamlipcorrectie
 • Wenkbrauwlift

Er zijn zoveel behandelingen mogelijk op het gebied van plastische chirurgie

‘Ik durf weer naar het zwembad’

Na de bevalling van mijn tweeling heb ik hard gewerkt aan mijn buikspieren. Helaas kreeg ik mijn buik niet meer strak. Het leek net een ‘leeg zakje’. Hierdoor durfde ik niet naar het zwembad met mijn kinderen. Na mijn buikwandcorrectie doe ik dat wel weer, en kan ik ook weer strakke kleding aan! – Een vrouw uit Hoofddorp (32)

‘Ik werd wakker met een grote tulband om mijn hoofd’

Ik ben geopereerd aan mijn oren. Ik zat eerst ook erg te twijfelen om de operatie te doen: stel dat het mislukt? Maar ik moest het doen voor mijn gevoel. Ik kwam op de kinderafdeling terecht, en werd meteen op mijn gemak gesteld door de verpleegsters. Na de operatie werd ik werd wakker met een grote tulband om mijn hoofd. Ik had geen pijn en was ook niet misselijk! Nu anderhalve maand later ben ik superblij met mijn ‘nieuwe’ oren. Het ziet er werkelijk prachtig uit. Ik schaam me niet meer voor mijn oren, en ik kan eindelijk weer zorgeloos een pet dragen. Mensen in mijn omgeving merkten niet op dat ik iets aan mijn oren had laten doen. Dat is een groot compliment, want dat houdt in dat het er natuurlijk uitziet! – Anoniem (15)

De gouden regels van plastische chirurgie

Overweeg je plastische chirurgie, denk dan aan deze gouden regels:

 1. Bedenk goed welke verandering je wilt en probeer samen met de chirurg na te gaan of het gewenste resultaat haalbaar en realistisch is
 2. Ga uitgebreid in gesprek met de chirurg en laat je informeren over de exacte ingreep (zoals het verloop en de duur van de ingreep en het herstel), de mogelijke risico’s en de mogelijke alternatieven voor de ingreep.
 3. Neem altijd bedenktijd na het gesprek, al ben je nog zo zeker van je zaak. Laat het thuis nog eens goed op je inwerken en ga alleen onder het mes als je er 100% achter staat.
 4. Ga na of de nazorg goed geregeld is en hoe de chirurg omgaat met complicaties. Ook is het belangrijk om na te gaan wat allemaal bij de prijs is ingegrepen, zoals consulten na de operatie, drukbanden en een eventuele overnachting. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.
Datum: 04 oktober 2018