strakke-kaaklijn

Weg met die onderkin en terug naar een strakke kaaklijn!

Verraden je onderkin en kaaklijn jouw leeftijd? Je hoeft geen extreem ingrijpende behandelingen te ondergaan om dit probleem te verhelpen. Wist je namelijk dat je met Lipo laserbehandeling een heel effectief resultaat kunt bereiken?

Het verloop van huidveroudering

Ouder worden is een bijzonder en waardevol levensproces. Huidveroudering is helaas iets wat we het liefst achterwege laten, maar we ontkomen niet aan zwaartekracht. Hoewel we een paar dingen kunnen doen om het te voorkomen, huidveroudering wordt doorgaans zichtbaar rond ons dertigste levensjaar. Een duidelijke frons, kraaienpootjes, lachrimpels en slappe wangen beginnen zich in het gezicht te vormen. De verslapping van de huid wordt veroorzaakt door een afname van:

  • collageen,
  • hyaluronzuur,
  • elastine.

Een slappe huid

Ook de huid rondom de kin en kaaklijn krijgt het lastiger! Het zijn plekken waar de verslapping duidelijk zichtbaar is. Dit uit zich in een onderkin en hangende huid rondom de kaaklijn. Het behandelen van deze verschijnselen is gelukkig mogelijk. Misschien is het eerste wat in jouw hoofd opkomt een facelift, maar wees niet bevreesd! Je kunt namelijk kiezen voor een veel minder ingrijpende behandeling die hetzelfde resultaat geeft. Een voorbeeld van een beperkt invasieve behandeling is een lipo laserbehandeling. Hierbij worden met behulp van laserstralen vetcellen weggesmolten.

Misschien is het eerste wat in jouw hoofd opkomt een facelift, maar wees niet bevreesd!

Lipo laserbehandeling

De behandeling gaat van start met het aftekenen van probleemgebieden. De plekken worden plaatselijk verdoofd om ongemakken te beperken. Vervolgens brengt de arts via een aantal prikgaatjes de canule (een hol buisje) in. De canule wordt parallel aan de huid heen en weer bewogen. Tijdens deze bewegingen zorgt het verhitte uiteinde van de canule ervoor dat het vetweefsel doelgericht wordt weggesmolten. Het hechten van de insteekopeningen voor de canule is niet nodig doordat de doorsnee slechts een kleine 1.2 mm telt.

Nabehandeling en resultaat

Dan zit het er alweer op. Je mag naar huis! Na de behandeling zijn de kin en kaak nog wat gezwollen door de verdoving. De insteekopeningen worden afgedekt met absorberend verband. Om de zwelling tegen te gaan en de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren, houd je het verband thuis en ’s nachts zoveel mogelijk om. De afname in vet wordt in de eerste weken steeds opvallender, en het eindresultaat is rond de 3 tot 6 maanden zichtbaar. Je zult een flinke verandering in jouw zijprofiel zien!

Lipo laser bij Medikos

Bij Medikos behandelen wij de onderkin en kaak met de MedArt Smart Sculpt. Wij behandelen volgens de deze blog, maar bieden daarnaast een persoonlijk consult om mogelijkheden door te nemen. Ben je benieuwd? Neem contact met ons op en vertel ons jouw wensen.

Datum: 28 juni 2022