zouttherapie

Wat zouttherapie kan doen voor jouw huidklachten

Tijd om jouw huidklachten grondig aan te pakken! Hoe? Met zouttherapie kunnen je klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Zouttherapie

De heilzame werking van zout voor de huid is al heel lang bekend door het kuren in de Dode Zee. Ditzelfde effect werd ontdekt in zoutgrotten en -mijnen. Met zouttherapie, ook bekend als halotherapie, zijn de helende krachten van zout nu ook dicht bij huis beschikbaar.

Zout is goed voor je huid!

Behandeling

Zouttherapie is een moderne, 100% natuurlijke en medicijnvrije behandelwijze. De behandeling bootst het natuurlijke microklimaat uit de mediterrane zoutmijnen na. Je kunt de volgende klachten aanpakken met deze behandeling:

  • psoriasis
  • eczeem
  • hooikoorts
  • astma
  • COPD
  • bronchitis

Klachten verminderen vaak aanzienlijk en verdwijnen soms voor langere tijd.

Hoe gaat de behandeling?

In een speciale ruimte zijn de wanden en vloeren bedekt met een laag zout. Een halogenerator vermaalt en verstuift minuscule zoutdeeltjes in de lucht om het natuurlijke klimaat uit de mediterrane zoutgrotten na te bootsen. Deze zoutdeeltjes kunnen nu gemakkelijk worden ingeademd tot diep in de longen en sinussen en zorgen zo voor het heilzame effect van zouttherapie.

Aangenaam

Bij een aangename temperatuur, een ontspannen muziekje én liggend op een luie stoel verblijf je gewoon met je kleren aan maximaal een uur in deze ruimte. Halotherapie is ook prima geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. Elke zaterdag is er een speciaal kinderuurtje bij Zoutgrot Zeeland, waarbij de kinderen tijdens het verblijf in de zoutgrot lekker kunnen spelen en niet stil hoeven te zijn. Benieuwd naar zouttherapie? De Zoutgrot Zeeland helpt je graag op weg!

Datum: 19 oktober 2018