mannenhuid

Zelfs de mannenhuid heeft verzorging nodig

Als vrouw weet je al lang dat je huid meer nodig heeft dan een plens water in de ochtend en al dan niet een haastig aangebrachte crème. Een jonge en gezonde huid kan het daar wellicht enige tijd prima op doen, maar wanneer je langer van een gave en stralende huid wilt genieten, is er toch echt wat meer verzorging nodig. Dat geldt niet alleen voor de vrouw, maar zeker ook voor de man!

Mannen in de salon

Steeds meer mannen vinden tegenwoordig hun weg naar de schoonheidssalon. Gelukkig maar, want ook de mannenhuid is gebaat bij een goede verzorging. En aangezien de huid van een man anders is opgebouwd dan die van een vrouw, doet hij er niet verstandig aan om de crème van zijn vrouw of vriendin te gebruiken. Zijn huid stelt namelijk heel andere eisen aan een goede verzorging.

Mannenhuid

Wanneer je een doorsnede van de huid van een man onder de microscoop zou bekijken, zou je zien dat hij dikker is dan die van een vrouw. De mannelijke huid heeft grovere poriën én produceert maar liefst twee keer zoveel talg. De zuurgraad is sneller verstoord, waardoor de huid kwetsbaarder is en daarnaast heeft de mannenhuid te kampen met oververhoorning, waardoor talgklieren sneller verstopt raken en baardharen makkelijker ingroeien.

Speciale behandelingen

‘Wij hebben speciale behandelingen samengesteld om de mannenhuid te verzorgen en te onderhouden’, licht Sandra Nijland toe. ‘Uiteraard kijken we daarbij naar het huidtype, de wensen en huidproblemen. Het betreft dus altijd een behandeling op maat. Om de huid na zo’n behandeling in conditie te houden, is het belangrijk om thuis ook de juiste producten worden gebruikt.’

Steeds meer mannen vinden tegenwoordig hun weg naar de schoonheidssalon

‘Ik vond het niks voor mannen’

‘Al jaren had ik last van ingegroeide baardharen, die soms uitmondden in vervelende ontstekingen. Dat was niet alleen pijnlijk, maar ik vond het ook geen aangenaam gezicht. Mijn vriendin zei steeds dat ik naar de schoonheidsspecialiste moest gaan, maar dat vond ik maar niks. Nadat ze er voor de zoveelste keer over begon, heb ik toegestemd, alhoewel dat gefriemel aan mijn gezicht me helemaal niks leek. Dat vooroordeel heb ik overigens moeten herzien. De behandelingen zijn eigenlijk best lekker en mijn huid is er enorm van opgeknapt! Ik ga er nu regelmatig naartoe en verder verzorg ik mijn huid thuis dagelijks met de producten die ik van Sandra meegekregen heb.’
– Dennis (39)

Tips!

Tips voor thuis:

  • scheer je niet op de dag van de behandeling in de schoonheidssalon om irritatie te voorkomen
  • voldoende (water) drinken en een gezonde voeding dragen bij aan een gezonde huid
  • beperk het gebruik van alcohol en stop met roken
Datum: 17 juni 2019