zonnen

Zonnen in de winter: hoe doe je dat?

‘Wat zie je bleek! Voel je je niet zo lekker?’ Een vraag die jou élke winter maar bekend blijft voorkomen. Van nature ben jij niet gezegend met een gezond tintje. En omdat er te weinig zonlicht is waarvan jij en je huid van kunnen genieten (uiteraard met de juiste zonnebeschermer op je gezicht), moet jij het maar doen met een pipse uitstraling. Tijd om hier eens wat aan te doen!

Zonnen

Natuurlijk: naar het vliegveld gaan en daar het eerste ticket naar een subtropisch eiland boeken is een optie. Maar helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig vind je de oplossing ook dichterbij huis, zónder dat je hiervoor twee weken vrij van je werk moet nemen en veel geld kwijt bent. Nog beter aan deze oplossing is dat je hiermee hét hele jaar prachtig gebruind kunt zijn, in plaats van het tintje waar je na een zonvakantie maar kort van kunt genieten!

Tijd voor de zonnebank!

In deze koude wintermaanden is Tanning zonnestudio dé plek waar jij warmte kunt vinden, en tegelijkertijd een heerlijk bruin kleurtje opdoet. In de strakke, moderne en rustgevend ingerichte ruimte kun je eerst even lekker een kopje thee of koffie drinken. Daarna is het tijd om plaats te nemen in één van de allerbeste zonnebanken van de studio. Geen zorgen: voor elk huidtype is er een geschikte zonnebank. Of je nou een lichte huid hebt en snel verbrandt, of een ervaren zonneaanbidder die graag haar (of zijn) mooie teint wil behouden. Kom je voor het eerst, dan zal je eerst een uitgebreide huidanalyse krijgen. Op basis hiervan krijg je een advies welke zonnebank en welke cosmetica het beste bij jou en je wensen past.

Als je twintig minuten per zonsessie aanhoudt, is dit juist goed voor je lichaam en geest

Enne, zonnen, is dat niet slecht?

Net zoals voor alles in het leven gaat hier ook het motto ‘geniet met mate’ op. Als je twintig minuten per zonsessie aanhoudt, en dit niet meer dan één keer per week doet, dan is dit juist goed voor je lichaam en geest. Zeker in de winter, waarin je door het weinige zonlicht te weinig aan vitamine D wordt blootgesteld. Tijdens het zonnen in de zonnestudio krijg je weer een shot vitamine D, waardoor je weer een gezonde en stralende uitstraling krijgt. Ook helpt dit tegen verkoudheid en een winterdip. Daarnaast kan het zonnen pijnverlichting geven bij stijve spieren en spierpijn. Ben je al om? Kom eens langs!

Tip voor thuis

Om dat gezonde tintje een extra boost te geven, kun je de volgende tip opvolgen!

  • Een mooie huid komt van binnenuit. Eet en drink daarom gezond: voeg veel verse groenten en fruit, vette vis en veel water aan je voedingspatroon toe. En of het écht waar is laten we in het midden, maar het schijnt dat je van wortels en tomaten ook sneller bruin wordt (door de aanwezige voedingsstof ‘caroteen’).
Datum: 14 december 2018