mooie-huid

3 tips voor een mooie huid

Een mooie huid: de droom van iedereen. Wakker worden met een egale tint, stralende wangen en geen rimpels of wallen. Klinkt dat niet heerlijk? Sommige worden ermee geboren, anderen moeten er iets beter hun best voor doen. Wat kun jij thuis doen voor een mooie huid?

1. Mooie huid van binnenuit

Je huid reflecteert je gezondheid. Als je bijvoorbeeld slecht slaapt, ongezond eet of veel stress hebt zie je dit gelijk terug aan je huid. De huid oogt dan dof, je krijgt last van acne of puistjes en rimpels kunnen makkelijker vormen. Een perfect dieet bestaat niet, maar door al goed op je voeding te letten en alles in balans te houden, doe je al een hoop voor je huid.

2. Reinig je huid

Het schoonmaken van je huid is zo ontzettend belangrijk. Oók als je geen make-up draagt. Je huid komt iedere dag in aanraking met veel verontreinigende stoffen. Zeker wanneer je het de kans geeft om op te bouwen op je huid, zal de huid er dof uit gaan zien en is er meer kans op oneffenheden en huidveroudering. Reinig daarom je huid in de avond én in de ochtend. Trek hierbij niet aan je huid. Hierdoor raakt deze alleen maar geïrriteerd en kunnen rimpels sneller ontstaan.

Een mooie huid: wie droomt er niet van?

3. Hydrateer je huid

Er zijn twee dingen die je altijd moet aanbrengen op je huid: crème en zonnebrand. Ongeacht van het seizoen, het weer en of je binnen of buiten zit. Hiermee zorg je dat de huid niet uitdroogt en voorkom je zonneschade, één van de meestvoorkomende oorzaken van huidveroudering. Doe dit elke ochtend. Is het erg zonnig, gooi dan een zonnebrand in je tas en breng deze elke 3 à 4 uur aan.

Verwacht geen magie

Je kunt een boel in huis doen om aan je huid te werken, maar als je eenmaal merkt dat de huid begint te hangen of je rimpels krijgt die toch wel érg zichtbaar zijn, dan is er geen smeerseltje of tovermiddel dat dit nog gaat verhelpen. Velen zijn bang voor injectables, maar dat kleine beetje botox kan zo’n groot verschil maken. Bij The BodyManager zijn we gespecialiseerd in het gebruik van botox. Ben je niet zo’n fan van naalden? Geen probleem! Met de CACI-behandeling verzorgen en verbeteren we de huid zonder prikken. Ben je benieuwd wat wij voor jouw kunnen betekenen? Neem gerust contact op!

Datum: 17 februari 2023