onzuivere-huid

6 tips bij een onzuivere huid en grove poriën

Geheel ten onrechte wordt nog steeds vaak gedacht dat een onzuivere huid te maken heeft met een slechte hygiëne. Dat is een hardnekkig misverstand, want dat is vrijwel nooit de oorzaak. Die moet eerder worden gezocht in een overproductie van talg. Door die overproductie, in combinatie met dode huidcellen, raken je poriën verstopt en mogelijk ontstoken. Daardoor verslapt je poriewand en krijg je grove poriën. Het gevolg is dat ze gemakkelijker verstopt raken waardoor je in een vicieuze cirkel belandt. Hoe krijg je die onrustige huid weer in balans? Speciaal voor jou 6 tips.

Tip 1: reinigen

Natuurlijk is het altijd belangrijk om je huid goed te reinigen, maar bij een onzuivere huid is het extra belangrijk dat je dit nooit overslaat. Reinig je huid niet alleen iedere avond, maar ook iedere ochtend. Terwijl je slaapt ontdoet je huid zich namelijk van afvalstoffen die zich ook in je poriën kunnen ophopen.

Tip 2: verzorgen

Daarnaast mag een goede verzorging, met de juiste producten, ook niet ontbreken. Wees zuinig met make-up zoals foundation of poeder die je poriën kan verstoppen. Jouw huid heeft heel specifieke producten nodig met de juiste actieve bestanddelen, zodat de natuurlijke processen in je huid in balans worden gebracht. Als je dan ook nog eens bedenkt dat jouw huid in de zomer andere verzorgingsproducten nodig heeft dan in de winter, kan het voor jou best lastig zijn om erachter te komen wat je huid op dat moment nodig heeft. Ik kan je daarin adviseren.

Tip 3: wees voorzichtig met de zon

Heerlijk hè, die zon op je huid. Het lijkt ook net of je daardoor minder last hebt van een onzuivere huid. Dat kan kloppen, want het zonlicht werkt ontstekingsremmend. Er zit echter wél een addertje onder het gras. De zon droogt je huid ook uit, waardoor deze moet herstellen. Het gevolg? Je toch al overactieve talgkliertjes gaan nog harder aan het werk. Met alle gevolgen van dien. Door je huid minder bloot te stellen aan de zon, blijft deze beter in balans.

Pure huidverbetering

Tip 4: voeding

Wat jij eet heeft invloed op je huid. Wellicht is het zo dat wanneer jij bepaalde voedingsmiddelen tot je neemt, bijvoorbeeld zuivel en suikers, dit meteen een negatieve weerslag heeft op je huid. Maar omgekeerd werkt het ook: als jij de juiste dingen eet, zal je huid sneller in balans raken en gezonder worden. Zorg daarom voor een voedingspatroon met voldoende:

  • vitamines A, C en E
  • zink
  • selenium
  • omega-3 vetzuren
  • water

Tip 5: leefstijl

Naast je voeding zou je ook eens naar je leefstijl kunnen kijken. Stress en een onzuivere huid gaan vaak hand in hand. Zorg voor een goede nachtrust én voldoende beweging overdag.

Tip 6: huidverbetering bij onzuivere huid

Om jouw onzuivere huid weer in balans te krijgen, en te veranderen in een fluweelzachte huid, is een professionele behandeling nodig. Een behandeling met actieve bestanddelen, die de natuurlijk processen in jouw huid weer in balans brengen. Pure huidverbetering. Zelf werk ik hiervoor met een behandeling met LOOkX skincare of IK SKIN Perfection. Helemaal aangepast aan jouw huidtype en wat je huid op dat moment nodig heeft. Maatwerk. Samen krijgen we jouw huid weer in balans. Maak vandaag nog een afspraak!

Datum: 11 mei 2023