huid

Als je huid je lief is

Je huid is je grootste orgaan en dus is het belangrijk dat die gezond en vitaal is. Door allerlei factoren, zoals stress, voeding, allergieën en ziekten, kun je last krijgen van huidaandoeningen, zoals acne rosacea. Waarschijnlijk probeer je eerst zelf je huid te verbeteren met zalfjes van de drogist. Maar wat doe je als deze aanpak geen effect heeft?

Rosacea

Rosacea is een chronische, niet besmettelijke huidaandoening in het gezicht. Je herkent deze aandoening aan felrode verkleuringen op de wangen en de neus. Bij ernstige vormen ontstaan er rode bultjes en roodgelige puistjes. Acne rosacea kan lijken op acne vulgaris, maar is niet hetzelfde; de huidtherapeut kan de juiste diagnose stellen. Rosacea komt op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal tussen de 30ste en 50ste jaar en met name dan bij vrouwen.

Oorzaken

De oorzaken van rosacea:

  • stress
  • hormonen
  • overgevoeligheid voor verzorgingsproducten
  • voeding en alcohol
  • geneesmiddelen
  • temperatuur en klimaat

Je huid is een kostbaar bezit

Herstelbare schade

Al zodra de eerste tekenen van acne rosacea verschijnen, doe je er verstandig aan om samen met de huidtherapeut een oplossing te vinden. Onbehandelde of verwaarloosde huidproblemen kunnen namelijk zorgen voor onherstelbare schade aan de huid. Bovendien kijk je door je huidprobleem met een negatief gevoel in de spiegel en dat is ontzettend zonde. Want jij mag blij zijn met jezelf!

Behandeling

De huidarts kan jouw aandoening behandelen met onder andere inwendige behandelingen met antibiotica in tabletvorm, of uitwendige behandelingen in de vorm van medicinale crèmes. Afhankelijkheid van de ernst van de acne rosacea, er bestaat namelijk een milde en een heftige variant, stelt de huidarts een passend behandelplan op.

Terugkeer voorkomen

Het uiteindelijke doel is dat jouw huid weer rustig wordt en jij ook zelf weet hoe je de huid het beste kunt verzorgen om terugkeer van rosacea te voorkomen. Daarbij kun je vertrouwen op de jarenlange kennis en ervaring van de huidarts en huidtherapeut. Wil je af van rosacea? Ga dan langs bij Huid- en Oedeemtherapie Kempers.

Datum: 20 april 2018