schoonheidsspecialist

‘Als schoonheidsspecialist raak je nooit uitgeleerd’

Op de basisschool wist ik het al: ik wilde schoonheidsspecialist worden! Die wens werd nog eens duidelijker toen ik op de middelbare school last kreeg van mijn huid. Vanaf dat moment wist ik het zeker: ik wilde anderen helpen om van hun huidprobleem af te komen!

Davinia van der Ent

Ontwikkelingen

Na de middelbare school heb ik een opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd, en heb in dezelfde periode ook verschillende cursussen gevolgd rond bijvoorbeeld visagie en nagelstyling. Dat is ook het mooie van dit vak: er zijn zoveel ontwikkelingen dat je nooit uitgeleerd raakt. Neem alleen al de behandelingen voor de huid: er zijn er zoveel!

Huidproblemen

Je kunt allerlei huidproblemen aanpakken, bijvoorbeeld acne. Door het juiste advies te geven en de cliënt de goede producten te laten gebruiken kun je een heel eind komen om acne aan te pakken. Als die cliënt dan na een tijdje terugkomt en je ziet dat de huid erop vooruitgegaan is, vind ik dat heel speciaal. Dat is ook wat ik altijd wilde: mensen helpen en resultaten zien!

Huidveroudering

Onder de behandelingen die ik doe, vallen ook die tegen huidveroudering. Daarvoor heb ik nu een heel mooi apparaat: Dermatude Meta Therapy. Met dit multifunctionele apparaat kunnen onder andere ouderdomsvlekken, fijne lijntjes, pigmentvlekken, littekens en grove poriën worden aangepakt.

‘Dat is wat ik altijd wilde: mensen helpen en resultaten zien’

Pedicure

Ik heb na de opleiding tot schoonheidsspecialiste ook een pedicureopleiding gedaan. In eerste instantie stond ik er wat huiverig tegenover om aan andermans voeten te zitten, maar ik werd door mijn ouders overgehaald om die opleiding toch te doen. Op een gegeven moment moest ik een model meenemen, en toen koos ik voor mijn opa, die voetklachten had. Na de behandeling kon hij zonder pijn weer in zijn schoenen lopen. Hij was zó blij! Dat was hartverwarmend. En hij heeft het er nog steeds over… Vanaf dat moment was ik stukken enthousiaster over het vak van pedicure! Het is een mooi en dankbaar beroep. Iedereen gaat blij weer de deur uit.

Eigen ruimte

Al op mijn 19e heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als ondernemer. Mijn vader en zijn broers hebben samen drie fietsenzaken gehad, dus het ondernemen en hard werken zijn mij met de paplepel ingegoten. Al tijdens mijn stage kon ik een ruimte huren, en daarna ben ik verhuisd naar Soest. Na de afronding van de pedicureopleiding vertrok ik naar Bussum, waar ik ongeveer 7 jaar in een pand gewerkt heb. Ruim 3 jaar geleden werd ik gewezen op een waanzinnig mooi pand dat vrijkwam, en daar werk ik nu. Het was ook altijd mijn droom om een eigen pand te hebben, en dat is gelukt.

Voor iedereen!

Het grootste deel van mijn tijd besteed ik nu aan huidbehandelingen en pedicurebehandelingen. Omdat ik het de laatste tijd erg druk kreeg, werk ik in mijn salon nu samen met een pedicure en een voetreflexmasseur. Daar ben ik erg blij mee. Zo kunnen we iedereen van dienst zijn!

Datum: 25 oktober 2018