Huidtherapie

Weer blij met je huid dankzij huidtherapie!

Huidtherapie’ is een bij veel mensen nog een onbekend onderwerp. Dat is jammer, want huidtherapie biedt veel mogelijkheden voor alle facetten van de huid, van de medische aanpak van een probleemhuid tot aan cosmetische behandelingen en anti-agingbehandelingen.

Huidtherapie

Sinds vorig jaar bechikt Huid- en Oedeemtherapie Kempers over een LPG Alliance apparaat voor endermologiebehandelingen. Dit apparaat kan zowel medisch als cosmetisch ingezet worden. De behandelaars Hélène, Carli, Tamara en Renée zijn erg blij met de nieuwe aanwinst en bereiken er mooie resultaten mee in hun behandelingen. In dit artikel worden de verschillende behandelmogelijkheden met huidtherapie toegelicht.

Wat is endermologie?

‘Endermologie’ betekent ‘mechanische stimulatie van cellen’. Het is een bindweefselmassage en maakt het mogelijk om de celvernieuwing extra te activeren. Endermologie is een 100% natuurlijke, niet-invasieve en niet-agressieve techniek. Met dit apparaat kunnen alle gebieden van het lichaam behandeld worden door de verschillende opzetstukken. Op het apparaat zit een slang met daaraan een behandelkop. In deze behandelkop zit een rol en een klep of twee rollen. De behandelkop zuigt lucht aan, net als een stofzuiger. Ook maakt de behandelkop een trilling. Op deze manier wordt de structuur van de huid en het onderliggende weefsel verbeterd en doorbloed.

Cosmetische behandeling gezicht

Met het nieuwe LPG Alliance endermologieapparaat kunnen de behandelaars op een zeer natuurlijke wijze anti-aging gezichtsbehandelingen uitvoeren; ook in de zomer! De behandelkop van LPG oefent microklopbewegingen uit op het huidoppervlak om de fitheid van de huid te stimuleren en om de syntheseprocedure van de bindweefselcellen te reactiveren. Dit geeft de huid meer volume en een betere hydratatie. Resultaat: een verstevigde huid, gladgestreken rimpeltjes en een stralende teint! Naast dat de behandelingen een mooi resultaten geven, is de behandeling ook erg ontspannend. In de praktijk zullen de behandelaars samen met jou een behandelplan opstellen. Resultaten worden vergeleken door ‘voor’- en ‘na’-foto’s.

Een endermologiebehandeling is een vorm van huidtherapie die veel huidproblemen op kan lossen

Een klant van de praktijk vertelt:

‘Vanaf het moment dat ik kennisgemaakt heb met LPG, is mijn huid zichtbaar verbeterd. Ik gun mij zo’n 2 keer per maand dan ook even 40 minuten de ultieme weldaad van ontspanning van geest en doorbloeding van gelaat en kom als herboren van de behandeltafel af! Ik zou tegen alle dames willen zeggen die voor een facelift gaan zonder snijden: probeer dan zeker de LPG en je raakt er net als ik aan verslaafd!’

Lipoedeem

Lipoedeem is een chronische, veelal pijnlijke aandoening waarbij vetweefsel niet gelijkmatig over het lichaam verdeeld is. Lipoedeem komt tot uiting bij grote hormonale wisselingen zoals de puberteit, een zwangerschap of tijdens de overgang. Zware benen, heupen, billen en/of armen, snel last hebben van blauwe plekken, een sinaasappelhuid en een verschil in kledingmaat tussen boven- en onderlichaam zijn verschijnselen die kunnen duiden op lipoedeem. Met de behandelingen van de LPG Alliance wordt het weefsel versoepeld en egaal. Hélène: ‘we maken met jou een persoonlijk behandelprotocol waarmee we de eerste weken intensief aan de slag zullen gaan en daarna rustig zullen afbouwen we maken ‘voor’- en ‘na’-foto’s, stellen een behandeldoel op en doen altijd een meting van het aangedane gebied.’

Een klant van de praktijk vertelt:

‘Ik ben Sandra Stolk en iets meer dan een jaar geleden kreeg ik de diagnose ‘lipoedeem’. Ik ga regelmatig naar Huidtherapie Kempers voor de LPG-behandeling. Die zorgt ervoor dat mijn pijn vermindert en ik weer vol goede moed de draad van mijn eigen leven kan oppakken. Het fijn is om even zonder pijn te kunnen zijn . Mijn doel is ook mijn leefstijl om te gooien om een optimaal resultaat te bereiken en een balans te vinden voor mijn lijf. Nooit geweten dat er zoveel puzzelstukjes op zijn plaats kunnen vallen en dat het onder de noemer ‘lipoedeem’ zou vallen! Naast de LPG-behandelingen draag ik ook iedere dag compressiekleding en dat helpt mij ook enorm. Ik hoop met dit stukje ook weer een inspiratiebron voor iemand te zijn zoals Huidtherapie Kempers dat voor mij was!’

Littekens en oedeem

Ook kan de LPG Alliance ingezet worden bij de behandeling van littekens en als ondersteuning bij oedeembehandelingen. Is de behandeling ook iets voor jou? Kijk voor meer informatie op de site van Huid- en Oedeemtherapie H.M. Kempers.

Datum: 13 februari 2019