huidveroudering

De tijd vliegt. Maar geen huidveroudering te zien!

De tijd vliegt! Dat is aan van alles te merken. Aan trends die opnieuw, of voor de derde keer, in je leven voorbij komen. Aan grote kinderen die, voor jouw gevoel, pas nog baby’s waren. Maar ook aan je huid. Want huidveroudering zet al in vanaf je 25e levensjaar. En waar het in het begin om een paar lijntjes ging, merk je nu echt dat de huid slapper begint te worden. Maar goed, de tijd gaat door, en huidveroudering ook. Toch?

Huidveroudering

Die gedachte is op zich logisch. Want wanneer je ouder wordt, vertraagt het natuurlijke vernieuwingsproces van je huid. Dit komt mede doordat de huid minder collageen en elastine aanmaakt. Hierdoor ziet je huid er minder vol en egaal uit. Ook is de kans op een vochttekort groter, en daarmee vergroot de kans op rimpels.

Verstevig en verjong

Maar het meeste effect op een ouder lijkend uiterlijk, heeft het afnemen van het vetweefsel en de botmassa. Dat zorgt er namelijk voor dat de wangen en kaaklijn slapper worden en gaan hangen. Toch hoef je niet stilletjes te accepteren dat de huid ouder wordt en blijft. Er zijn verschillende technieken om de huid rond je mond en kaaklijn te verstevigen en daarmee te verjongen.

Verschillende technieken

Die verschillende technieken zijn belangrijk, want verslapping van de huid is niet opgelost met het behandelen van slechts één oorzaak. Hanneke is schoonheidsspecialist en eigenaar van Salon Hanneke skincare | wellness. Ze vertelt: ‘Je wilt de huid op meerdere lagen aanpakken. Zo wil je het onderhuids bindweefsel steviger hebben, maar ook de ophanging van de huid sterker maken. Dit heeft te maken met de gezichtsspieren. Daarnaast is het belangrijk het reliëf, de kleur, structuur en de verslapping van de buitenkant van de huid aan te pakken.’

Door extra ondersteunende werk- en bouwstoffen zie je snel resultaat

Optimale combinatie

Een combinatie van behandelingen op basis van jouw huid en hulpvraag is dan ook optimaal. Zo kun je ervoor kiezen voor een huidverstevigende behandeling, zoals cupping, microneedling of Carboxy therapy. Dit werkt preventief, maar geeft ook in korte tijd meer stevigheid aan de huid. Door extra ondersteunende werk- en bouwstoffen (zoals retinol, anti-oxidanten of skollagen) aan de behandeling toe te voegen, zie je snel resultaat!

Iedere huid is anders

Hanneke vertelt: ‘Wat voor jou het beste is en welke combinaties we kunnen of moeten maken, kunnen we het beste bepalen in een vrijblijvende intake. Iedere huid is anders, en heeft andere elementen nodig om er mooier uit te zien. Op basis van jouw persoonlijke behandelplan zijn er mooie resultaten te behalen.’ Kortom, huidveroudering accepteren kan nu echt tot het verleden gaan behoren!

Maatwerk

Huidinstituut Salon Hanneke skincare | wellness richt zich op gehele verbetering van jouw huid! De behandelingen zijn altijd maatwerk en worden uitgevoerd door een hecht team van specialistes op het gebied van huid en permanente make-up.

Datum: 25 augustus 2019