jonge-huid

Een gezonde en jonge huid met de Dermaroller!

Dat de tijd zijn sporen achterlaat op je huid, dat is heel normaal. Of je nu lacht, fronst of praat, al deze herhalende bewegingen etsen rimpeltjes en fijne lijntjes in je huid. Maar ook kun je te maken krijgen met littekentjes, en de zon zorgt voor pigmentvlekjes. Het geeft je gezicht karakter, maar graag behoud je wel wat van de stevige, stralende en veerkrachtige huid die je had. Hoe je daarvoor zorgt? Door goede verzorging én huidverbeterende behandelingen.

Natuurlijk verouderingsproces

Het natuurlijke verouderingsproces start ongeveer vanaf je twintigste. Dat vindt plaats in al je lichaamscellen, maar het is het duidelijkst te zien aan je huid. De aanmaak van collageen en elastine in het bindweefsel neemt af. Deze stofjes zorgen voor stevigheid en elasticiteit. De eerste lijntjes en rimpeltjes ontstaan en je huid wordt doffer en valer. Invloeden van buitenaf hebben een ook effect op het verouderingsproces.

De Dermaroller

Strak en stevig bindweefsel is dus de belangrijkste eigenschap van een gezonde, strakke huid. Wil jij werken aan een mooiere huid, dan is het zaak een behandeling te kiezen die dat bindweefsel ten positieve beïnvloedt. Een voorbeeld van zo’n behandeling is de Dermaroller. De Dermaroller is een microneedlingbehandeling. Microneedling houdt in dat er middels minuscule naaldjes zonder grote druk fijne microkanaaltjes en microwondjes op de huid worden veroorzaakt.

Herstel en genezing

Het veroorzaken van deze microwondjes gebeurt zeer nauwkeurig, zodat er geen diepe schade ontstaat. Maar wel zorgt dit proces ervoor dat de huid wordt aangezet om zichzelf te herstellen. Dat gebeurt door dat de cellen de wondjes willen genezen, en zodoende overgang tot celvernieuwing en aanmaak van nieuwe collageen- en elastinevezels. Door dit regeneratieproces ontstaat een gladder, jonger ogend, steviger en gezonder huidoppervlak.

Het natuurlijke verouderingsproces start ongeveer vanaf je twintigste

De behandeling


Een behandeling met de Dermaroller kan in principe overal worden uitgevoerd, maar wordt ook veel ingezet op de gezichtshuid. Afhankelijk van de conditie van de huid en het gewenste resultaat, worden doorgaans twee tot drie behandelingen aangeraden. Wees je ervan bewust dat er altijd voldoende tijd tussen de behandelingen moet zitten. De celdeling en collageenvorming heeft immers tijd nodig. Daarom wordt doorgaans geadviseerd zo’n zes weken rust te hebben tussen behandelingen in.

Andere huidproblemen

De behandeling kan worden ingezet bij verschillende huidproblemen. Onder meer:

  • acnelittekens
  • verslapte huid
  • vale of doffe teint
  • verouderde huid
  • hyperpigmentatie
  • striae

Over Schoonheidssalon Prinsenhuys


Naast de Dermaroller biedt Schoonheidssalon Prinsenhuys nog verschillende gezichtsbehandelingen aan, van ontspannend, reinigend en hydraterend tot aan peeling, lifting en needling. Of je nu specifieke huidproblemen hebt of je huid gewoon wat extra ondersteuning kan gebruiken, je vindt altijd een behandeling die bij jouw huid past. Neem daarom contact op om een vrijblijvende afspraak te maken. Eigenaresse en schoonheidsspecialiste Joyce Chou adviseert je graag over de juiste behandeling op basis van jouw wensen. Wat je huidtype ook is, Schoonheidssalon Prinsenhuys laat je stralen als nooit tevoren.

Datum: 05 maart 2020