cellulite

Een jong en strakke huid zonder cellulite!

Wist je dat maar liefst 9 op de 10 vrouwen last heeft van cellulite? Deze aandoening van de huid wordt ook wel ‘sinaasappelhuid’ genoemd. Cellulite ontstaat als het aantal vetcellen toeneemt in het onderhuidse bindweefsel. Hierdoor ontstaat er een vernauwing van de bloedvaten, waardoor vet, vocht en afvalstoffen steeds minder gemakkelijk worden afgevoerd. Het gevolg? Het bindweefsel verhardt, waardoor je huid verandert in een onregelmatig landschap met bobbeltjes en putjes. Op verschillende lichaamsdelen kun je last krijgen van cellulite. Je ziet het met name op de billen en de bovenbenen, maar het kan ook op de buik en de bovenbenen terechtkomen.

Cellulite: de oorzaken

Heb jij last van cellulite? Bedank je moeder en oma dan maar, want cellulite is erfelijk. Daarnaast kan je leefstijl ook een rol spelen. Wanneer je namelijk veel vet, suiker en zout eet, en ook weinig aan lichaamsbeweging doet, dan bestaat er een kans dat je cellulite erger wordt. Het is overigens een misverstand dat cellulite alleen voorkomt bij mensen met overgewicht. Maar het hebben van overgewicht verhoogt wél de kans op het krijgen van die bobbeltjes in je lijf. Ook spelen hormonen een rol bij het ontstaan van cellulite, en dan met name oestrogeen. Ten slotte speelt je leeftijd een rol. Naarmate je ouder wordt, wordt je collageen minder flexibel en verslapt je huid. Het onderhuids bindweefsel wordt minder stevig en minder dik waardoor deze onderlaag minder steun geeft in de huid.

Hoe werkt het?

Endermologie (LPG) is een intensieve bindweefselmassage die je huid en het onderhuidse bindweefsel behandelt. Deze methode bewijst haar effectiviteit al jaren. Het belangrijkste onderdeel van het apparaat is de behandelkop. Deze kop zuigt de huid op, zodat er in de huid wordt gemasseerd. De behandelkop bestaat uit rollen die apart kunnen draaien en apart ingesteld kunnen worden. Op deze manier kan de huid worden gelift, uitgerold én gemasseerd! Door een massagebehandeling met LPG verdwijnt het sinaasappeleffect en gaat je huid er weer gladder uitzien. Het zorgt er dus voor dat je huid haar elasticiteit en veerkracht weer terugkrijgt, en al die bobbeltjes en hobbeltjes verdwijnen. Het resultaat: een mooie gladde huid, waarin jij je weer prettig in voelt!

Ook weer een stevige huid!

Daarnaast werkt LPG ook bij huidversteviging. Door de aanmaak van fibroblasten in de huid wordt er meer collageen aangemaakt, met als resultaat een elastische en stevige huid. Je kunt hierbij denken aan de behandeling van huidverslapping of aan een behandeling na liposuctie of liposculptuur. Ook kun je met LPG werken aan de behandeling van plaatselijk vastzittende vetophopingen, zoals verslapte bovenarmen of -benen, of de buik na een zwangerschap. Tot slot is LPG dé fitness voor je huid en de meest natuurlijke manier voor huidverbetering. LPG zorgt er namelijk voor dat de ‘luie cellen’ in je huid (zoals de fibroblasten) weer actief worden en de vetcellen geactiveerd worden. Hierdoor ga je vet verbranden, en zeg je je zware billen, lovehandles, buikje en andere plaatselijke vetophopingen gedag. Dit allemaal zonder ongemak of hersteltijd.

Naarmate je ouder wordt, wordt je collageen minder flexibel en verslapt je huid

Vaarwel lovehandles, hallo mooie strakke huid!


Belangrijk om te weten: voor het verstrakken en verbeteren van je huid kan ook gebruik gemaakt van de Venus Freeze. Dit is een behandeling geschikt voor iedereen die last heeft van een minder strakke kaaklijn, rimpelvorming in het gezicht, slappe bovenarmen een slappe buik of lovehandles. Een behandeling met de Venus Freeze verstevigt de huid, maar corrigeert ook het gezicht, de hals en het lichaam.

Over Medikos


Medikos is hét medisch cosmetisch centrum waar je het allerbeste vindt op het gebied van professionele huidtherapie, huidverjonging, laserontharing en schoonheidsbehandelingen. Eigenaresse en huidtherapeute Yolande Werkman en de andere huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten staan klaar om jou en jouw huid in de watten te leggen en te verzorgen. Of je nou gaat voor een heerlijke hotstone massage, een pedicurebehandeling of een gespecialiseerde behandeling voor acne: je krijgt áltijd een op maat gemaakte behandeling die leidt tot een optimaal resultaat.

Huidbehandelingen


Bij Medikos ben je óók op de juiste plek voor de volgende behandelingen:

  • couperose
  • rimpels en fijne lijntjes
  • ongewenste haargroei
  • verslapte en verouderde huid
  • acne, ouderdomsvlekken of pigmentvlekken
  • permanente make-up
  • en nog veel meer!
Datum: 28 juni 2019