droge-huid

Eerste hulp bij een droge huid na de zomer

De zomer ligt alweer achter je. Af en toe dagdroom je nog even lekker weg, denkend aan de zon op je gezicht, een drankje op het terras, zwemmen in de zee of een duik in het zwembad. Je bruine kleurtje is inmiddels alweer verleden tijd. Dat geldt eigenlijk ook voor de mooie glans van je huid. Die oogt ineens dof en vaal en voelt strak aan. Het is ook net alsof lijntjes en rimpels in je gezicht veel scherper zijn. Het lijkt wel of je ineens last hebt van een droge huid. Help! Hoe kom je daar weer vanaf?

Vochtbalans verstoord

Dat je na de zomer last hebt van een droge huid is eigenlijk geen wonder. De zomerzon heeft niet alleen voor een bruin kleurtje gezorgd, maar heeft je huid ook uitgedroogd, beschadigd en huidveroudering versneld. Daarnaast is je velletje mogelijk veelvuldig in contact geweest met zout water en/of chloor. Dat alles heeft ervoor gezorgd dat de vochtbalans flink verstoord is waardoor je huid dof en schilferig is geworden.

Eerste oppepper

Begin alvast met de volgende stappen om je droge huid een eerste oppepper te geven:

  • hydrateren: drink voldoende water
  • gebruik voedingsmiddelen met veel antioxidanten (bessen, groene bladgroenten en noten) en met vitamine C en E
  • gebruik een kalmerend masker
  • blijf producten met een SPF van minimaal 30 gebruiken, ook als de zon niet schijnt
  • minimaliseer je make-uproutine
  • breng een bezoek aan de huidspecialist voor advies over de juiste producten

Je huid kan na de zomer wel een oppepper gebruiken

Droge huid

In mijn salon zie ik na de zomer vaak mensen die na de zomer last hebben van een erg droge huid. Meestal is er dan sprake van een vochttekort, maar de huid kan ook te maken hebben met een tekort aan lipiden (vetten). Dus ook een vette huid kan vochtarm zijn. Om je huid te laten herstellen, is het daarom heel belangrijk dat je de juiste producten, in combinatie met de juiste behandeling, gebruikt.

De juiste behandeling

Voor zo’n behandeling kan er gekozen worden tussen LOOkX skincare en IK SKIN Perfection. Deze behandelingen worden helemaal aangepast aan jouw huidtype en de behoeften van je huid. Dat is dus altijd maatwerk, maar je kunt ook kiezen voor een huidprogramma dat helemaal speciaal voor jou op maat gemaakt is.

Ik wil je graag helpen

Heb jij sinds de zomer ook zo’n droge huid? Een droge huid is een huid met een verminderde weerstand en dat kan maar beter zo snel mogelijk worden hersteld. En daar wil ik je graag bij helpen. Heb je interesse? Neem dan gerust contact met me op!

Datum: 06 oktober 2023