huid

Geef je huid de nodige voeding

Je slippers liggen weer in de kast, de strandlakens zijn gewassen, opgevouwen en opgeborgen, de zomer is officieel voorbij. Een seizoen met veel warmte en felle zonnestralen, wat heerlijk was om je huid een gezond kleurtje te geven. Maar na de zomer kan je huid ook wel wat voeding gebruiken. Waarom en hoe? Dat vertellen we je graag in dit artikel.>

Opgelopen schade

Je huid is eigenlijk het “schild” van je lichaam. Het beschermt tegen bacteriën, vuil en zonnestraling, maar is niet volledig ondoordringbaar. Uv-straling kan toch schade aanrichten, vooral in de zomer. Je vochtgehalte neemt af, waardoor je huid uitdroogt. Na de zomer voelt je huid wellicht schraal, ruw en gevoelig aan.

Herstellen met voeding

Hoewel de zon ook de nodige vitamine D oplevert, kan je huid door de warme en krachtige zonnestralen wel wat extra aandacht gebruiken. Een mooie manier om dit te doen is door middel van de juiste voeding. Eet eens vaker komkommer, tomaten, watermeloen, babywortels of aardbeien. Deze fruit- en groentesoorten bevatten veel vocht, wat zorgt voor hydratatie van je huid. Hierdoor kan je huid herstellen en wordt het weer gladder en soepeler.

Skin Food

Naast de genoemde fruit- en groentesoorten bestaat er ook specifieke voeding voor je huid, namelijk Skin Food! Deze producten voeden je huid van binnenuit. Ze bevatten een mengsel van heilzame plantenextracten die het zelfherstellende vermogen van je huid stimuleren en in balans brengen. Crèmes, body butter of lotions dringen diep door in je huid, voeden het intens en maken het weer sterk.

Er bestaat ook voeding voor je huid!

Geurige lichaamsolie

Om je huidverzorging na de zomer compleet te maken, kun je regelmatig Neroli-olie aanbrengen. Oliën zijn als vloeibaar goud om je huid extra te hydrateren en hebben een kalmerend effect. Dit is vooral prettig als de zonnestralen voor een verbrande huid hebben gezorgd. Neroli-olie bestaat uit groene thee en witte druivenpitolie en heeft een exotische, bloemige geur.

Benieuwd?

Ben jij van plan te investeren in een goede huidverzorging na de zomer? De Rode Pilaren biedt een ruim aanbod aan Skin Food en Neroli-olie aan. Neem gerust een kijkje op onze website om meer te weten te komen over deze voedende producten!

Datum: 27 september 2023