gevoelige-huid

Gevoelige huid? Verlicht het met een goede verzorging

Schrale plekken, een droge en jeukende huid, rode vlekken; een gevoelige huid is geen pretje. Vaak is een een gevoelige huid het resultaat van een huid die uit balans is. Je gaat bijvoorbeeld door een stressvolle periode, waardoor je steeds meer spanningen ervaart. Dat laat ook sporen achter op je huid. Wanneer je last hebt van een gevoelige huid, is een goede verzorging essentieel. Hoe je dat doet? De specialisten van Huidinstituut Skins Only adviseren je graag.

Bescherming tegen weer

De momenten wanneer je gevoelige huid aardig wat te verduren heeft, is vooral wanneer je buiten bent. Het weer heeft veel invloed. Overmatige blootstelling aan zonlicht en warmte wekt vooral roodheid (en in extremere mate verbranding) op. Smeer je daarom tijdens warme dagen goed in met een sterke zonnecrème. Bij een felle gure wind is het ook belangrijk om je gevoelige huid te beschermen. Blijf altijd smeren met zonnebrand, maar voeg ook een hydraterend product aan je routine toe. Warmte of juist koudere temperaturen laten je huid namelijk uitdrogen.

Let op je voeding

Je hebt het waarschijnlijk vaker gehoord, maar gezonde voeding is ontzettend belangrijk voor een gezonde huid. Juist de gevoelige huid heeft hier veel baat bij. Door gezonde, biologische voeding te eten, verbetert en kalmeert je huid. Vooral plantaardige oliën en vetten, eiwitten, vitamines en mineralen werpen zijn vruchten af op je huid. Bovendien is voldoende water drinken een goede ondersteuning bij het zuiveren van je huid van binnenuit. Je lever, bijnieren, schildklier en darmen zijn de organen die hierbij voor een gebalanceerde huid kan zorgen.

Met de juiste verzorging krijg je je huid weer in balans!

Pas op met make-up

Aangezien je huid gevoelig is, is het verstandig om te kijken welke make-up jij dagelijks draagt. Veel make-upproducten bevatten stoffen die de huid irriteren. Vooral foundation kan voor een effect zorgen. Om geen risico te lopen op verdere reacties of allergieën, kan het verstandig zijn hypoallergene producten te gebruiken.

Olie en milk doen wonderen

Goed reinigen is een onmisbare stap in een huidverzorgingsroutine, zeker wanneer de huid gevoelig is. Kies dan voor een mild verzorgingsproduct, bijvoorbeeld een reiniger op oliebasis of een reinigingsmelk met verzorgende ingrediënten. Wanneer je je huid hebt gereinigd, kun je het gezicht met lauwwarm water afspoelen. Dep daarna voorzichtig je huid droog.

Aanvulling op verzorging

Om je huidverzorging te ondersteunen, is een schoonheidsbehandeling een mooie toevoeging. Bij Huidinstituut Skins Only bieden wij de Duolift aan. Deze behandeling bestaat uit drie delen: verzorging, ultrasound en licht- en kleurtherapie. Als eerst wordt er een Soft peeling toegepast om je huid grondig te reinigen. Vervolgens komt de ultrasound aan bod, waardoor huidlagen wijder opengaan. Daardoor neemt je huid werkstoffen beter op. Daarna worden er verschillende kleuren licht op je huid gestraald. Deze lichtstralen hebben een effectieve werking op het herstellende vermogen van de huid.

Geen gevoeligheid meer

Wil jij jouw gevoelige huid goed verzorgen? De specialisten van Huidinstituut Skins Only helpen je graag verder. Of dit in nu gaat om een betere basisverzorging of een uitgebreidere behandeling, wij voorzien je graag van deskundig advies. Voor vragen, neem gerust contact met ons op!

Datum: 13 mei 2021