grove-poriën

Huid met grove poriën: wat kun je eraan doen?

Heb je last van grove poriën in je gezicht? Dat kan ontsierend zijn. Vaak heb je in dat geval te maken met een vette huid en waarschijnlijk ook van acne. Als je dit al een tijdje hebt, dan weet je misschien dat het best lastig is deze huidklacht aan te pakken. Veel vrouwen denken dat het camoufleren met make-up de enige oplossing is om de poriën minder zichtbaar te maken. Maar er zijn betere oplossingen en daar vertel ik je graag meer over.

Hoe ontstaan grove poriën?

Elke huid heeft poriën. Die zijn nuttig, omdat zweet en talg via de poriën van je huid naar buiten komen. Via deze openingen kan het lichaam deels afval afvoeren. Alleen zijn de poriën bij de ene persoon iets groter en grover dan bij de ander. Grove poriën ontstaan door verstopping en verslapping van de poriewand. Maar ook door een overproductie van talg en vet zijn de poriën goed te zien. Andere oorzaken van grotere poriën zijn zon, roken en alcohol. Vaak speelt ook erfelijkheid een rol.

Wat te doen tegen grove poriën in je gezicht?

Hoewel grove poriën in principe geen kwaad kunnen, kun je je er toch aan storen. Een egale, zachte huid is vaak gewenst. En zeker als je poriën verstopt raken en je er pukkeltjes door krijgt, wil je er graag vanaf. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je huid schoon, fris en egaler te maken.

Een gezonde levensstijl

Ten eerste kun je je levensstijl eens onder de loep nemen. Een gezonde voeding en voldoende hydratatie is belangrijk voor een gezonde huid. Drink daarom geregeld water en zorg dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. Stop daarnaast met roken als je dat nu nog doet. Roken is ongezond voor je gehele lichaam, en zeker ook voor de huid.

Wat te doen tegen grove poriën?

Zoek de zon op

De zon werkt ontstekingsremmend voor je huid. Ga dus vooral lekker op vakantie en zoek de zon op. Maar wees hier wel voorzichtig mee. Door de zon verdikt namelijk ook de hoornlaag van je huid, wat de afvoer van talg moeilijker maakt. Zorg daarom dat je op het heetste moment van de dag schaduw opzoekt en altijd SPF draagt.

Verzorg je huid elke dag goed

Heb je een vette en dikkere huid die snel verstopt raakt? Kies dan de juiste verzorging. Vraag aan een specialist wat hij of zij aanraadt. Zorg dat huidverzorging net zo’n gewoonte als tandenpoetsen wordt. Wanneer je iedere ochtend en avond de huid reinigt en verzorgt, betaalt zich dat op de lange termijn terug.

Extra steuntje

Als je een vette huid hebt die snel verstopt raakt, dan kan een schoonheidsspecialist een extra steuntje zijn voor een gezonde, schone huid. In combinatie met een goed advies voor de juiste producten, is er veel te doen tegen je grove poriën. Ben jij nieuwsgierig naar welke behandeling bij jou past? Neem gerust contact op of maak een afspraak bij Beauty&Skincare Spijkenisse.

Datum: 08 juni 2022