poriën

Grove poriën? Zo kom je ervan af!

Die grove poriën rond je neus en op je kin. Je stoort je eraan, elke keer als je in de spiegel kijkt. Natuurlijk, er zijn ergere huidproblemen. Maar mooi is anders! Inmiddels heb je zo’n twintig soorten crèmes en lotions geprobeerd, maar tevergeefs. De gaatjes worden steeds zichtbaarder en lijken alleen maar erger te worden. Lees hier hoe je ervan af komt.

Wat zijn grove poriën?

Poriën zijn de kleine openingen van de huid. Iedereen heeft ze, alleen zijn ze bij sommige mensen groter. Grove poriën laten zich het meeste zien op de T-zone: het voorhoofd, de neus en de kin. En laat dat nou net het eerste zijn waar je in een gezicht naar kijkt! Er zijn verschillende oorzaken voor deze vervelende gaatjes. Jongeren hebben er vaak last van omdat ze een vettere huid hebben. Hierdoor kunnen poriën verstopt raken, wat ervoor zorgt dat ze groter worden. Maar de gaatjes kunnen ook groter worden door huidveroudering. Wanneer je ouder wordt neemt het collageen in je huid af. Je huid wordt slapper waardoor de poriewanden kunnen oprekken en je poriën vergroten. Andere oorzaken zijn verkeerd gebruik van huidverzorging en make-up en helaas, helaas: genen.

Voorkomen is beter…

..dan genezen. Grove poriën op zich zijn al naar, maar ze vergroten ook nog eens de kans op puistjes en mee-eters. Dubbel pech! Er zijn gelukkig fijne behandelingen die jou kunnen helpen om van je grove poriën af te komen. Maar beter nog is natuurlijk om ze te voorkomen. Op deze manier kun je vermijden dat je poriën (nog) groter worden:

  • De huid goed reinigen, ’s ochtends en ’s avonds
  • De juiste make-up kiezen
  • Eén keer per week een scrub of peeling gebruiken
  • Dagelijks een SPF gebruiken

Voorkomen is beter dan genezen

Behandeling

Er zijn verschillende behandelingen die kunnen helpen de poriën te verkleinen. Welke behandeling geschikt is, hangt af van de oorzaak en de huidconditie. Als de talgproductie nog te hoog is, is het beter om eerst deze te verminderen. Daarna kunnen de grove poriën pas behandeld worden. Dat kan door middel van microdermabrasie en fruitzuurpeelingen. Vaak worden de behandelingen gecombineerd met het gebruik van verzorgingsproducten voor thuis.

Schoonheidsinstituut Ankie Willems

Wij vinden het belangrijk dat je een behandeling kiest die bij jouw huid past. Door ons specialisme kunnen we je hiervoor een passend advies geven. Dat doen we graag persoonlijk, tijdens een gratis consult. Hierin bekijken we je huid en kun je al je vragen stellen. Aan de hand van het consult brengen we een advies aan je uit. Wanneer je dat wil, kunnen we dan meteen een behandeldag plannen. Neem contact met ons op!

Datum: 30 januari 2024