lichttherapie

Herstel je huid met lichttherapie

Tijdens de donkere wintermaanden kun je wel wat extra licht gebruiken. Dit geldt ook voor je huid. In de jaren tachtig werd led-lichttherapie ontwikkeld door NASA om wondgenezing en weefselgroei in de ruimte te verbeteren. Maar ook mensen op aarde kunnen hiervan profiteren. Ledlicht werkt namelijk bijzonder effectief bij het bestrijden van huidveroudering en huidschade. En het is nog goed tegen een winterdip ook!

Hoe werkt led-lichttherapie?

Déese led-lichttherapie maakt gebruik van huidverbeterend licht dat acne, rimpels en littekens door wondjes vermindert. Tijdens de behandeling krijg je een masker met 495 ledlampjes. De lichtgolven dringen door tot in de huid en bevorderen de huidprocessen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van drie golflengtes. De verschillende golflengtes, kleuren en sterktes stimuleren bepaalde huidprocessen. Door diverse combinaties te maken, kunnen verschillende huidproblemen worden bestreden.

Veilig en pijnloos

Alle huidtypen kunnen voordeel hebben van led-lichttherapie. Ledlicht is veilig, geeft geen warmte af en is dan ook geheel pijnloos. De meeste mensen ervaren geen bijwerkingen en een ontspannend gevoel na afloop. Wel kan je huid er wat rood uitzien, wat na een paar uur vanzelf weggaat. Zorg er ook voor dat je genoeg water drinkt, om hoofdpijn te voorkomen. Alleen voor mensen die gevoelig zijn voor licht, in verwachting zijn of epilepsie hebben, wordt deze behandeling afgeraden. Vraag je huisarts in deze gevallen eerst om advies.

De lichtbehandeling

Een behandeling met ledlicht duurt doorgaan 15 tot 30 minuten. Tijdens de behandeling wordt de huid allereerst grondig gereinigd. Er wordt een peeling of scrub aangebracht en je gezicht krijgt een stoombad. Vervolgens worden verdwaalde haartjes en onzuiverheden weggewerkt. Dan is het tijd voor de lichtbehandeling met een ledmasker of ampul. Als afsluiter word je huid in de watten gelegd met een rijkelijke verzorging, afgestemd op je huidtype. Het resultaat? Een stevige en egale huid zonder beschadigingen, die heerlijk zacht aanvoelt.

Alle huidtypen kunnen voordeel hebben van led-lichttherapie

Voordelen van ledlicht


Ledlicht bevordert de celdeling en aanmaak van cellen, met een verjongde uitstraling als gevolg. Lichttherapie wordt daarom vaak ingezet om huidveroudering tegen te gaan. Ook wordt het herstel van beschadigd weefsel gestimuleerd. Als bijkomend voordeel kun je met een ledlamp sneller vitamine D aanmaken. In de winter kamp je al snel met een vitamine D-tekort door het gebrek aan daglicht. Dit geeft je meer kans op verminderde weerstand, zwakkere spieren, botontkalking en tandbederf. Ook is er een verband tussen een tekort aan vitamine D en depressiviteitsklachten. Met ledlichttherapie help je je weerstand een handje door je immuunsysteem een boost te geven. Niet alleen goed voor de huid, maar ook voor de algehele gezondheid dus!

Over Schoonheidssalon Prinsenhuys


Naast ledlichttherapie biedt Schoonheidssalon Prinsenhuys nog verschillende gezichtsbehandelingen aan, van ontspannend, reinigend en hydraterend tot aan peeling, lifting en needling. Of je nu specifieke huidproblemen hebt of je huid gewoon wat extra ondersteuning kan gebruiken, je vindt altijd een behandeling die bij jouw huid past. Neem daarom contact op om een vrijblijvende afspraak te maken. Eigenaresse en schoonheidsspecialiste Joyce Chou adviseert je graag over de juiste behandeling op basis van jouw wensen. Wat je huidtype ook is, Schoonheidssalon Prinsenhuys laat je stralen als nooit tevoren.

Datum: 29 januari 2020