huidbehandelingen

Huidbehandelingen voor mannen: een wereld aan mogelijkheden!

Huidverzorging wordt er bij elke vrouw met de paplepel ingegooid, maar nog lang niet elke man heeft weet van de juiste huidverzorging, of heeft de nodige crèmes, serums en lotions in zijn badkamer staan. Toch is het erg belangrijk om je huid goed te verzorgen, om huidproblemen te voorkomen en een goede indruk te maken. Je kunt natuurlijk de potjes van je vriendin, vrouw, moeder of zus claimen, maar dit sluit meestal niet aan bij de unieke behoeften van jouw huid en heeft het verkeerde effect.

Huidverschillen

De mannenhuid is namelijk iets dikker en steviger dan die van de vrouw, waardoor het verouderingsproces trager verloopt. Wel kunnen mannen eerder diepere rimpels krijgen dan vrouwen. Onder invloed van testosteron maakt de huid meer talg aan, wat resulteert in een vettere huid. De poriën zijn ook grover, waardoor jongens en mannen tot 25 jaar vaak last hebben van puistjes en mee-eters. Verder is de huid iets beter beschermd tegen bacteriën, dankzij een zuurdere pH-waarde. Daar komt nog bij dat mannen twee keer zoveel zweten dan vrouwen.

Verzorgingstips

De huid van een man heeft dus net iets andere verzorging nodig dan die van de vrouw. Gebruik daarom verzorgingsproducten met ingrediënten om de poriën vrij te houden, de haarvaatjes te versterken en de vochtbalans op peil te houden. Vooral dagelijks je gezicht goed reinigen met een gezichtsreiniger is belangrijk. Bij een vette huid wordt aanbevolen om dit ’s ochtends en ’s avonds te doen. Kies daarbij voor de werkzame ingrediënten glycolzuur, salicylzuur of benzoylperoxide om puistjes te verminderen. Ook helpt een scrub of peeling eens per week om een jongere en frissere huid te krijgen.

After-shaveritueel

Door het scheren is de huid extra gevoelig. Er ontstaat dan al snel schade aan het huidoppervlak, waarvan de huid zich op den duur minder goed kan herstellen. Om ingegroeide haren en een geïrriteerde huid te voorkomen, kun je het beste een milde scheercrème gebruiken en direct na het scheren een verzorgende aftershaveserum aanbrengen. Masseer de huid vervolgens met een hydraterende of verzachtende crème.

Wist je dat er erg veel huidbehandelingen voor mannen bestaan?

Behandeling op maat

Natuurlijk is iedere huid anders en loopt elke man tegen andere huidproblemen aan. Beauty Balance Apeldoorn komt mannen daarom graag tegemoet met een op maat gemaakte behandeling, afgestemd op jouw speciale huidbehoeften en persoonlijke wensen. Vooraf wordt eerst een huidanalyse gedaan, zodat je altijd de juiste verzorging krijgt die bij jouw huidtype past.

Huidproblemen

Ook specifieke huidproblemen kunnen aangepakt worden. Door de sterkere doorbloeding aan het huidoppervlak, kunnen mannen eerder last krijgen van couperose. In combinatie met blootstelling aan UV-straling, roken of veroudering zullen de bloedvaatjes sneller verwijden. Zo ontstaan er zichtbare rode of blauwe vlekken op je gezicht, ook wel couperose genoemd. De huid is ook gevoeliger voor de zon en dus is een goede zonbescherming extra belangrijk. Overmatige blootstelling aan de zon kan namelijk leiden tot voortijdige huidveroudering en pigmentvlekken.

Power break

Hangt je huid er slap bij en zie je er vermoeid uit? Grote werkstress of spanningen in je privéleven dragen al snel bij aan een doffe en futloze uitstraling, waardoor je huid wel wat ondersteuning kan gebruiken. Geef je huid daarom een adempauze met de power break-behandeling. Dit is de ideale behandeling om mee te beginnen en is speciaal ontwikkeld om de mannenhuid te verstevigen. Het werkt snel en effectief, zodat je een gezonde en verzorgde indruk maakt en weer uitgerust en energiek op je werk kunt verschijnen.

Over Beauty Balance

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw huid? Bij Beauty Balance Apeldoorn kun je terecht voor verschillende huidbehandelingen en verzorgingsproducten voor mannen en vrouwen. Neem daarom gerust contact op en ik help je graag een passende behandeling en de juiste producten te vinden om je huid weer in topconditie te brengen.

Datum: 01 mei 2020