huidprobleem

Laat je huidprobleem aanpakken

Helaas: niet iedereen is gezegend met een perfecte huid. Als je last hebt van een huidprobleem, of er is iets in of aan je huid waar je graag van af zou willen, dan zijn daar gelukkig mogelijkheden voor met cosmetische behandelingen.

Ontharen

Heb je geen zin meer in de traditionele manieren van ontharen, zoals scheren, epileren, harsen of waxen, dan kun je ervoor kiezen om ongewenste haargroei te laten verwijderen met een ontharingslaser. Huid- en Oedeemtherapie H.M. Kempers beschikt over een LightSheer Desire 805 nm diode-ontharingslaser, waarmee de haargroei zo goed als permanent gestopt kan worden. Na een aantal laserbehandelingen hoef je je niet meer te ontharen en heb je geen last meer van alle ongemakken die daarbij komen kijken, zoals rode bultjes of andere irritaties. De LightSheer is momenteel het meest effectieve en veilige lasersysteem dat er is voor het gezicht, de oksels, de armen, de benen, de bikinilijn, de rug en de borst. De laser heeft een golflente van 805 nanometer. Deze golflente heeft als eigenschap dat die goed wordt geabsorbeerd door het pigment van de haar. Doordat er veel warmte vrijkomt, wordt het haarzakje vernietigd. Omdat niet alle haren even goed in het haarzakje zitten, in verband met de verschillende haarfases, zijn er meerdere behandelingen nodig. De ontharingsbehandelingen worden bij voorkeur uitgevoerd van september tot juni in verband met de blootstelling van de huid aan de zon in de zomerperiode. De huid is tijdens de behandeling extra gevoelig voor zonlicht.

De LightSheer is momenteel het meest effectieve en veilige lasersysteem dat er is

Couperose aanpakken

Heb je vaatjes in het gezicht die je storen? De zogenoemde ‘couperose’? Huidtherapie Kempers kan verschillende vaatafwijkingen behandelen door middel van de KTP QuadrostarPro laser. De KTP-laser heeft een golflengte van 532 nanometer. Het apparaat zendt een groene laserstraal uit. Deze golflengte heeft als eigenschap dat die goed wordt geabsorbeerd door zowel oxyhemoglobine (vaatjes) als melanine (pigment) in het (epi)dermale weefsel. De warmte komt slechts vrij in het weefsel waar dit gewenst is. In een paar behandelingen ben je van de vaatjes af!Dit laserapparaat is ook inzetbaar voor pigmentvlekken. Met de laser kunnen oppervlakkige vaatjes behandeld worden. De laser is niet geschikt voor dieper gelegen vaten. De laserstraal wordt geabsorbeerd in oxyhemoglobine. Deze stof bevindt zich in de rode bloedcellen. Door de hitte verschompelt het bloedvaatje direct en wordt het daarna door het lichaam afgebroken. De laserstraal bereikt alleen melanine in de bovenste huidlaag. De diepere huidlagen kunnen niet met de KTP-laser behandeld worden. De laserstraal wordt geabsorbeerd in melanine. Hoe donkerder de pigmentvlek, hoe beter het resultaat dat behaald kan worden, omdat er dan meer melanine aanwezig is.

Chemische peeling

Bij een peeling wordt de bovenste huidlaag met een chemische vloeistof verwijderd, bijvoorbeeld fruitzuren. Direct na de peeling begint de huid eerst met vervellen en zal ze zich daarna herstellen waardoor huidveroudering, acnelittekens of pigment verminderen. Uiteraard wordt hierbij de sterkte van de peeling aangepast aan het huidtype en de conditie van de huid.

Dermapen

De Dermapen is een vorm van micro-needling. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van kleine naaldjes die kanaaltjes in de bovenste huidlaag maken. Dit stimuleert de huid om zichzelf te herstellen en te verbeteren.

CryoPen

Met de CryoPen kunnen verschillende goedaardige huidaandoeningen verwijderd worden, bijvoorbeeld steelwratjes. Door middel van vloeibare stikstof wordt de huidafwijking bevroren en zal de huid zich weer herstellen.

Datum: 27 november 2019