huidverbetering-na-borstkanker

Huidverbetering na borstkanker

Helaas krijgt ongeveer een op de zeven vrouwen in Nederland te maken met borstkanker. Oktober is borstkankermaand, een periode waarin er aandacht wordt besteed aan deze vrouwen én bewustwording wordt gecreëerd onder vrouwen die er niet mee te maken hebben gehad. Bij Beauty & Skincare Spijkenisse werk ik graag aan en goede borstgezondheid en een zo gezond mogelijke huid bij kanker.

Goede borstgezondheid

Als je iets leert in deze borstkankermaand, laat het dan zijn dat je je eigen borsten goed moet leren kennen. Want als je weet hoe je borsten aanvoelen in gezonde toestand, kun je er ook op tijd bij zijn wanneer er onverhoopt wel iets mis is. Een goede borstgezondheid is echter vaak helaas een ondergeschoven kindje. En dat terwijl er veel is dat je zelf, maar ook een specialist kan betekenen. Zo kan manuele lymfedrainage helpen bij pijn- of huidklachten van de borsten. Gezonde borsten horen namelijk geen pijn te doen.

De huid na chemotherapie

Wanneer er wel sprake is van borstkanker, kom je in een overdonderend traject terecht. Begrijpelijk dat je dan in eerste instantie niet nadenkt over je uiterlijk en je huidverzorging. Maar de huid krijgt door een oncologische behandeling aardig wat te verduren. Door chemotherapie kunnen er verschillende huidproblemen ontstaan. Zo wordt je huid overgevoelig na de behandelingen. Het voelt droog aan en schilferig en reageert vaak direct op zonlicht. Anderzijds kan het zijn dat de huid heel vettig wordt of juist vochtarm en kunnen er pigmentenstoornissen ontstaan.

Verzorging na chemo

Om ervoor te zorgen dat de huidoneffenheden verbeteren, zijn er verschillende adviezen die kunnen helpen. Gebruik bijvoorbeeld lauwwarm water om te wassen en dep de huid droog. Als je gaat wrijven, kan dit de huid namelijk verder irriteren. Daarnaast is het gebruiken van verzorgingsproducten met alcohol een absolute afrader. Verder is de interne verzorging natuurlijk minstens zo belangrijk. Goed water drinken, ontspanning en een beetje rust na een heftige tijd doen vaak wonderen voor het herstel van de huid.

Gezonde borsten zijn ontzettend belangrijk.

Nieuwe start

Een behandeling bij een huidspecialist kan bij uitstek ingezet worden om die rust en ontspanning even op te zoeken, want dat gaat vaak niet vanzelf. Bij Beauty & Skincare Spijkenisse ben ik gespecialiseerd in huidverzorging tijdens of na een oncologisch traject. Zo geef ik de huid de specifieke aandacht die het nodig heeft. Heb jij bijvoorbeeld last van een droge huid na chemo? Dan help ik de huid bij het langer vasthouden van vocht, zodat je huid ook beter bestand is tegen invloeden van buitenaf. Om de barrièrefunctie sterk te houden, geef ik bovendien advies over thuisverzorgingsproducten.

Kalmerende behandeling

De kalmerende behandeling is vooral geschikt voor de gevoelige en kwetsbare huid na ziekte of zware medicatie. Voor dit huidtype hebben we bovendien speciale producten tot onze beschikking om de huid zo mild mogelijk te ondersteunen. Deze producten dragen vooral bij aan een vermindering van de overgevoeligheid.

Beauty & Skincare Spijkenisse

Wil jij je huid weer laten stralen na een vervelende periode? Neem gerust contact op. Bij Beauty & Skincare Spijkenisse ben ik gespecialiseerd in specifieke verzorging voor, tijdens of na kanker. Ook voor andere behandelingen kun je hier terecht, zoals manuele lymfedrainage of een Medical Reflex Treatment. Ben je nieuwsgierig geworden, maar wil je eerst nog kennis maken met mij en mijn salon? Dan is de kennismakingsbehandeling een goede keuze!

Datum: 28 oktober 2020