zwangerschap

Huidverbetering na zwangerschap!

Misschien had jij je hele leven geluk: je was gezegend met een mooie, zuivere huid. Nooit hoefde je erg bezig te zijn met verzorgingsproducten of behandelingen, het ging vanzelf. Als dat het geval is, kan het behoorlijk rauw op je dak vallen wanneer dat plotseling verandert. Een zwangerschap en de daarbij horende hormonen kunnen de boel echter behoorlijk in de war sturen. Zo kunnen na de komst van je kindje huidproblemen om de hoek komen kijken.

Zwangerschapskwaaltjes

Een zwangerschap kan veel met een vrouw doen. Stemmingswisselingen, ochtendmisselijkheid of geen energie. Maar ook je uiterlijk verandert enorm, en dat beperkt zich niet tot je buik. De huid kan sterk beïnvloed worden door de zwangerschapshormonen. Een veel voorkomende huidklacht is het ‘zwangerschapsmasker’. Dit zijn pigmentvlekken die ontstaan op je voorhoofd, wangen slapen, rond de ogen of op de bovenlip. Maar ook acne is een oneffenheid die bij veel zwangere en net niet meer zwangere vrouwen voorkomt.

Pigmentvlekken

Het zwangerschapsmasker, ook wel ‘melasma’ genoemd, ontstaat doordat de pigmentcellen als het ware ‘op hol’ slaan. Je lichaam maakt door de zwangerschap meer van de hormonen progesteron en oestrogeen aan. Deze hormonen werken stimulerend op de pigmentcellen, waardoor dezen meer pigment gaan produceren. Er verschijnen geleidelijk donkere vlekken. Over het algemeen verdwijnt dit na de zwangerschap, echter kunnen sommige pigmentvlekken ook blijvend zijn. Als dit het geval is, zijn er behandelingen om dit te verminderen.

Effectieve methode

Wanneer na de zwangerschap pigmentvlekken zijn achtergebleven, zijn er manieren om dit te verminderen. Bij Medikos bieden we een methode aan die effectief pigmentvlekken aanpakt, namelijk een speciale laser. Met deze laser richten we speciale lichtflitsjes op de donkere pigmenten. Door de hoge temperatuur worden de pigmentstructuren in de huid vernietigd. Het lichaam voert deze op natuurlijke wijze af, en de huid blijft egaal en gezond achter.

Door de hoge temperatuur worden de pigmentstructuren in de huid vernietigd

Behandeling bij acne


Door de hormonen die tijdens je zwangerschap aanwezig zijn, maakt de huid daarnaast meer talg aan. Maar ook de hormonen die vrijkomen door het geven van borstvoeding veroorzaken een dergelijk effect. Daardoor hebben veel zwangere (of net bevallen) vrouwen last van acne. Om acne effectief te kunnen behandelen, is het raadzaam een specialist in te schakelen. De specialist vertelt je welk type behandeling aansluit op de ernst van de klacht, om ergere klachten en littekens te voorkomen. Te denken valt aan peelings, lasertherapie en advies omtrent huidreiniging en -verzorging.

Medikos


Bij Medikos is niks te gek. Onze kliniek heeft een veelzijdig aanbod op gebied van huid en laserbehandelingen. Samen met erkende huidtherapeuten, schoonheidsspecialisten en artsen zorgen wij ervoor dat we jouw probleem optimaal aangepakt wordt. Een behandeling is dan ook altijd zeer persoonlijk. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Datum: 24 juli 2020