huidbarrière

Is jouw huidbarrière oké?

De barrièrefunctie van onze huid is heel essentieel voor het hebben van een gezonde huid. Deze huidbarrière bestaat uit de bovenste laag van de opperhuid (hoornlaag) met daarop een laagje bestaande uit zweet, talg en vocht. Deze huidbarrière beschermt ons tegen uitdroging, het indringen van bacteriën en andere micro-organismen en tegen milieuvervuiling.

Claudia Esser

Huidbarrière

Is de huidbarrière een keer beschadigd, dan wordt je huid heel kwetsbaar tegen invloeden van buitenaf en is er een verhoogde kans op infecties. Bovendien versnelt een verstoorde huidbarrière het huidverouderingsproces. Dus de basis voor een gezonde en stralende huid is een optimaal werkende en intacte huidbarrière.

Een aangetaste huid

Waardoor kan onze huidbarrière worden aangetast? De oorzaken daarvoor kunnen zijn:

• Het gebruik van foute en uitdrogende producten.
• Roken.
• Het normale huidverouderingsproces.
• Een teveel aan zon.
• Door medicijngebruik.
• Een droge huid door een ziekte.

Een verstoorde huidbarrière zorgt voor een huid die kwetsbaar is

Gezonde huidbarrière

Let dus heel goed op je huid en laat je huid regelmatig checken door een huidspecialiste, zodat je zeker weet dat je de goede producten gebruikt voor jouw huid en dat je huidbarrière onbeschadigd is en blijft. Een gezonde en intacte huidbarrière vormt immers de basis voor een mooie en stralende huid.

Huidcheck

Wil je graag weten of jouw huidbarrière intact is en je huidige producten goed bij de behoeften van je huid passen? Dan nodig ik je graag uit om voor jouw persoonlijke huidcheck bij mij langs te komen. Mijn missie is: ‘Stralend jezelf zijn met een gezonde huid’. Ik verheug mij op jouw bezoek.

Datum: 21 januari 2019