duurzame-huidproducten

Je bent wat je smeert

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Dat moet ook wel, want er is nog veel ruimte voor verbetering als het gaat om natuurlijke producten. Tegenwoordig is het steeds gemakkelijker en betaalbaarder om herbruikbare en biologisch verantwoorde producten te kopen. Door hun natuurlijke oorsprong irriteren deze producten de huid minder. De gemiddelde vrouw gebruikt dagelijks gemiddeld twaalf huidverzorgingsproducten. Als gevolg worden vrouwen vaak 2 keer zoveel blootgesteld aan chemicaliën als mannen.

Smeer smakelijk!

Zoals je weet is je huid het grootste orgaan van je lichaam. Je huid absorbeert het grootste gedeelte van wat je erop smeert. Zie het dus net als voedsel. Eet je gezond, dan voel je je goed en werken je organen zoals ze zouden moeten. Smeer je goede, natuurlijke producten op je huid dan zul je zien dat het op de lange termijn beter is voor jou en je huid. Het aanbrengen van chemicaliën kan serieuze gevolgen hebben voor jou en hoe je lichaam functioneert.

Schoonheid in natuurlijkheid 

Dier en milieu

Behalve dat het beter is voor jezelf, draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu. Aan het einde van de dag spoel je de chemicaliën namelijk gewoon door het doucheputje. Niet heel goed voor het milieu, natuurlijk. Verder testen grote bedrijven nog regelmatig op dieren. Door natuurlijke producten te gebruiken, weet jij in ieder geval dat je niet bijdraagt aan dit proces.

In de salon

Bij veel huidbehandelingen worden chemicaliën gebruikt op de huid. ‘Kan ik dan nooit meer een lekker maskertje laten doen?’ Natuurlijk wel! Er zijn steeds meer salons die overstappen op natuurlijke producten. Zo biedt Jeannette van salon Finne Fleur sinds kort een biologische huidbehandeling aan met AHA-fruitzuren, etherische oliën en een kleimasker. Lekker, verantwoord en een verwenbeurt voor je huid, zonder je schuldig te hoeven voelen.

Datum: 14 oktober 2022