gevoelige-huid

De juiste oplossing bij een gevoelige huid!

Koude temperaturen, een witte neerslag en een gure wind: de winter is weer aangebroken. Deze koude dagen hebben veel invloed op je huid. Je huid heeft namelijk aardig wat te verduren tijdens deze maanden. Je herkent het misschien wel: jeuk, schrale plekken en rode vlekken. De winter kan ervoor zorgen dat je toch al gevoelige huid nog meer belast wordt. Zaak om daar zo snel mogelijk iets aan te doen. Gelukkig bestaat er een kalmerende behandeling die je huid weer in balans kan brengen.

Gevoelige huid

Een belangrijkste functie van je huid is de barrièrefunctie. Hiermee beschermt het je lichaam van invloeden van buitenaf. Je huid moet dus als het ware ‘beslissen’ welke stoffen of prikkels worden toegelaten en welke niet. Wanneer je een gevoelige huid hebt, is de huid minder goed in staat deze selectie te maken. Je afweersysteem is beschadigd, waardoor er oneffenheden ontstaan. Er komen meer fijne lijntjes tevoorschijn, je huid wordt droog en je krijgt meer jeuk en irritatie.

Oorzaken

In de winter is er vaak een lage luchtvochtigheid en temperatuur. Daardoor kan je huid nog gevoeliger gaan reageren. Kou zorgt er namelijk voor dat je huid uitdroogt. Maar er zijn ook andere boosdoeners die de gevoelige huid veroorzaken. Stress is hier een voorbeeld van. Bij grote spanningen komt er een teveel aan vrije radicalen vrij. Vrije radicalen tasten het bindweefsel aan, waardoor de huid minder elastisch wordt. De huidbarrière raakt hierdoor uit balans. Daarnaast komen vrije radicalen vrij bij roken of overmatige blootstelling aan uv-straling. Ook reageert de gevoelige huid sterk wanneer deze vochtarm is. In dat geval kan de huid niet goed vocht vasthouden, waardoor schadelijke stoffen nog makkelijker binnendringen. Dit zorgt in de meeste gevallen voor de huidirritaties, jeuk en roodheid.

Een gevoelige huid kan voor vervelende irritaties zorgen.

Medische impact

Ook wanneer je ziek wordt, ontstaan er allerlei veranderingen aan je huid. Bij zware behandelingen zoals chemotherapieën en andere medicijnen raakt de huid vaak uit balans, waardoor de huid gevoeliger wordt. Mensen met een gevoelige huid na een oncologische behandeling hebben speciale aandacht nodig om de huidproblemen aan te pakken. Bij Beauty & Skincare Spijkenisse zet ik daarvoor een speciale behandeling met specifieke producten in. Deze producten bevatten geen alcohol, metalen, parabenen of zeep.

Kalmerende behandeling

Of je huid nu gevoelig is door medische redenen of door invloeden van buitenaf, een kalmerende behandeling is een mooie manier om de huid weer in balans te brengen. Tijdens deze behandeling wordt je huid verwend met producten voor een gevoelige huid in combinatie met producten voor een droge/vochtarme huid. De weerstand van je huid wordt sterk verbeterd, waardoor je verergering van de klachten voorkomt. De behandeling en de producten zal ik geheel afstemmen op je huidtype en de behoefte van je huid.

Nieuwsgierig?

Wil jij graag aan de slag met je gevoelige huid? Neem gerust contact op. Zo biedt ik verschillende LOOkX Skincare- en Skin Perfection behandelingen aan. Naast huidverbetering kan je hier ook terecht voor manuele lymfedrainage, wenkbrauwstyling, een lash-lift, harsen en gelegenheidsmake-up. Om het juiste advies te kunnen geven op basis van je huid, is een kennismakingsbehandeling een aanrader. Hier maak ik gebruik van een huidanalyse om je huid grondig te onderzoeken. Zo werken we samen toe naar het mooiste resultaat.

Datum: 30 januari 2021