huidverzorgingsproducten

Zo kies je de juiste huidverzorgingsproducten!

Van je huid heb je er maar een en die wil je zo lang mogelijk mooi houden. Dat veel water drinken en voldoende slaap wonderen doen, weet iedereen wel. Maar het vinden van de juiste verzorgingsproducten is behoorlijk lastig. Met deze tips en tricks word je fris en stralend oud!

Waar heeft je huid behoefte aan?

Welke verzorgingsproducten staan er bij jou in de kast? En hoe heb je deze uitgekozen? Weet je zeker dat jouw huid er net zo blij van wordt als jijzelf, of speelden elementen als de prijs, de geur en de verpakking mee in jouw keuze? Dat is niet zo vreemd, want op die manier worden de meeste verzorgingsproducten gekozen, maar om jouw huid echt goed te kunnen verzorgen, is het belangrijk dat je weet waar het behoefte aan heeft.

Huidanalyse

Zelf kun je natuurlijk wel een en ander vaststellen over de conditie van je huid, maar een specialist kan veel dieper kijken. Door een huidanalyse te laten doen bij een schoonheidsspecialiste, kan de oorzaak van allergieën en andere huidproblemen worden opgespoord. Ook kan tot in de details worden bekeken aan welke werkstoffen jouw huid de meeste behoefte heeft. Daarnaast zijn niet alleen de details van de huid belangrijk, maar ook eventuele aandoeningen, medicijngebruik en je voedingspatroon. Deze informatie is allemaal ontzettend waardevol voor het kiezen van een nieuw huidverzorgingsproduct dat bij je past.

Op zoek naar de juiste huidverzorgingsproducten die passen bij jouw huid?

Combineer geen merken

Valerie van Beauty Balance Apeldoorn is gediplomeerd specialist op het gebied van schoonheid en huidverbetering. Ze vertelt over haar werkwijze: ‘Productadvies is, net als een huidverzorgingsbehandeling, maatwerk. Dat wil zeggen dat iedere huid behoefte heeft aan andere producten. Daarnaast kun je ook niet zomaar allerlei merken met elkaar combineren. De producten uit een lijn zijn vaak zo gemaakt dat ze elkaar complimenteren. Als je hier een compleet ander product mee mixt, kunnen de bestanddelen elkaar tegenwerken en dan bereik je het tegenovergestelde effect. In de salon werken we met kwaliteitsproducten vol effectieve werkstoffen, zodat je ook thuis het beste uit je huid kunt blijven halen.’

Zelf doen!

Hoewel je je over de juiste verzorgingsproducten het beste kunt laten adviseren door een specialist die je huid kan bekijken en beoordelen, zijn er natuurlijk wel dingen die je zelf kunt doen. Nog voordat je met verzorgingsproducten aan de slag gaat, zijn er een aantal essentiële stappen die je dagelijks kunt, en zou moeten, herhalen. Deze stappen zijn de basis voor een goede huid en zorgen ervoor dat de producten optimaal hun werk kunnen doen doordat er zo veel mogelijk werkstoffen door de huid worden opgenomen.

1. Verwijder je make-up al-tijd!

Wat is er vervelender dan na een lange werkdag of een avondje stappen in je bed ploffen en je realiseren dat je je make-up nog op hebt? Toch moet je ons beloven dat je weer opstaat om het te verwijderen, de volgende keer dat je dit overkomt. Je denkt misschien dat een nachtje met make-up slapen geen kwaad kan, maar het is een van de belangrijkste basisregels voor een goede huid. Bovendien is het toch veel fijner om te ontwaken met een fris en schoon gezicht?

2. Was je gezicht iedere dag

Ja, ook als je een dag helemaal geen make-up op hebt, is het belangrijk om je gezicht te wassen. Liefst met lauwwarm water en een milde reiniger. Je huid wordt immers wel de hele dag blootgesteld aan allerlei viezigheid zoals uitlaatgassen, stof en andere schadelijke deeltjes in de lucht.

3. Gebruik zonnebrandcreme

Iedere dag, in de winter en de zomer. Of de zon nu schijnt of niet. UV-straling is een van de belangrijkste redenen voor vroegtijdige huidveroudering en dat wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen. Jennifer Aniston zweert erbij, dat lijkt ons voldoende reden om het ook mee te nemen in je beauty-routine.

Maak kennis met Valerie en Beauty Balance Apeldoorn

In het hartje van het Apeldoornse centrum vind je schoonheidssalon Beauty Balance Apeldoorn (gevestigd in Parfumerie Douglas). In de salon staat Valerie voor je klaar. Het is haar passie om jouw huid in een optimale conditie te brengen en te houden. Hiervoor biedt zij verschillende op maat gemaakte gezichtsbehandelingen aan; gecombineerd met de beste huidverzorgingsproducten en de juiste vakkennis. Of je nu acne, pigmentvlekken of bijvoorbeeld een verslapte, droge of verouderde huid hebt: de juiste behandeling zit er altijd bij. Behalve gezichtsbehandelingen zit je bij Valerie ook goed voor heerlijke massages, nagelverzorging en wimper- en wenkbrauwbehandelingen. Kom je snel langs?

Datum: 28 oktober 2019