huid

Klaar voor de kou

Je kijkt naar buiten en ziet regen, grauwe wolken en kale bomen. Des te lekkerder om warm binnen te blijven met een kop dampende thee of koffie. Best gezellig eigenlijk. Maar het gebrek aan zonlicht heeft ook een minder leuke kant… Een doffe en vermoeid ogende huid!

Hoe komt dat toch? De huid lijkt in deze periode veel gevoeliger te reageren dan in het zonnige weer. Bovendien zie je er al snel vermoeider en ouder uit. Niet iets waar je op zit te wachten..

Waarom is de huid grauw?

Eigenlijk is het heel logisch dat je huid er niet op haar best uitziet. De huid heeft het in dit seizoen namelijk zwaar. Je bevindt je in steeds veranderende omstandigheden. Binnen loeit de verwarming en is de lucht droog, terwijl het buiten koud, guur en soms regenachtig is. De huid kan zich goed aanpassen aan allerlei omstandigheden, maar deze wisselende klimaten trekken een behoorlijke wissel. Daardoor kun je droogteplekjes, schilfertjes, grauwheid en onzuiverheden aantreffen. Je ziet er daardoor ouder uit dan je wilt, en zaken als een slappe huid vallen meer op.

Wat kun je zelf doen?

Er zijn natuurlijk dingen die je zelf kunt doen om je huid gezond en vitaal te houden.
– Mild reinigen: reiniging is enorm belangrijk voor een fitte huid. Maar doe dit op milde wijze! Gebruik een niet-comedogene reinigende olie of melk. Sluit het reinigen af met een voedende crème.
– Voed de huid: vooral ’s nachts is de huid hard aan het herstellen. Zorg ervoor dat je nachtcrème rijk en voedend is en volop hydraterende ingrediënten bevat, zoals shea butter. Let ook op belangrijke vitaminen als vitamine E, vitamine B3 en vitamine C.
– Verwijder dode huidcellen: dode huidcellen maken dat je huid nog grauwer en droger lijkt. Verwijder de dode huidcellen een keer per week door middel van een zachte peeling of scrubbehandeling. Gebruik daarna een voedend masker om de vochtbalans te herstellen en je huid te kalmeren.

Andere oplossingen

Doe je al veel aan verzorging, maar blijft je huid er slap en dof uitzien? Het belangrijkste voor het behouden van een stevige, gezonde huid zijn goede voeding, weinig stress en zonbescherming. Maar ja, wanneer het ‘kwaad’ eenmaal geschied is… Misschien heb je dan iets grover geschut nodig om je huid even een goede oppepper te geven. Een huidspecialist kan de huid diep verzorgen, waardoor de onderhuidse cellen aan het werk gezet worden. Wanneer je daarna blijvend de huid intensief en goed verzorgt, kun je langdurig genieten van een jeugdige uitstraling.

Stralend het feestseizoen in!

Een laagdrempelige en toegankelijke behandeling is bijvoorbeeld HIFU. Dit is een behandeling met geluidsgolven die de aanmaak van collageen in de huid stimuleert. Daardoor wordt de huid steviger en elastischer. Je gezicht, hals en decolleté kunnen hierbij behandeld worden. Zo kun je ook die tekenen van huidveroudering aanpakken die vaak vergeten worden en kun jij prachtig stralend de winter door.

Je huid heeft in de winter veel te verduren

Voordelen van HIFU:

– Eenvoudige, laagdrempelige behandeling
– Nauwelijks hersteltijd
– Wordt in het algemeen goed verdragen
– De huid verstrakt in een periode van 3 maanden op heel natuurlijke wijze
– Jonger en frisser uiterlijk zonder dat het kunstmatig lijkt

Facelift zonder snijden

HIFU wordt ook weleens een ‘facelift zonder snijden’ genoemd. Dat klinkt misschien heftig, maar dat is het niet. HIFU is een niet-chirurgische behandeling. Er komt dus geen ingreep aan te pas. Maar wél kun je hiermee het liftende effect bewerkstelligen dat je van een facelift verwacht. Dat gebeurt met speciale geluidsgolven die energiepulsen in de huid afgeven. Het raakt hierbij de drie huidlagen: de opperhuid, de diepe dermale laag en de fibromusculaire laag.

‘Wat een verschil!’

‘Jaar na jaar was ik ontevredener over mijn huid. Ik had ook gewoon niet moeten roken in mijn jeugd. Dat weet ik natuurlijk wel. Maar goed, ik kan de tijd niet terugdraaien. Toen ik 45 werd besloot ik dat ik mezelf weleens een extra groot cadeau mocht geven. Ik ging naar Perfect Look voor een HIFU-behandeling. En wat een verschil! Maar het mooie is: iedereen zegt dat ze me er goed en fit uit vinden zien, zónder er de vinger op te kunnen leggen hoe dat komt. Ik ben mezelf, maar dan veel frisser!’

Wendy

Natuurlijk mooier

Perfect Look is gevestigd in Westerbork en specialist op het gebied van botox, fillers, ooglidcorrecties en huidverbetering. Je vindt Perfect Look in de volgende plaatsen: Leeuwarden, Heerenveen, Sneek, Hardegarijp, Assen en Westerbork.

Datum: 16 december 2022