rode-huid

Last van een rode huid? Probeer deze tips!

Heb je last van rode vlekken op je wang, voorhoofd, hals of neus? Alsof je altijd aan het blozen bent? Een rode huid kan heel vervelend zijn. Het is ook niet altijd makkelijk te camoufleren, mocht je dat willen. Daarnaast kan de huid geïrriteerd zijn. Het is dan prettiger om de huidklacht bij de oorzaak aan te pakken. Beauty & Skincare Spijkenisse heeft verschillende behandelingen om, afhankelijk van jouw huidtype en probleem, de roodheid te verminderen. Ook zijn er een aantal tips waaraan je kunt denken.

Waar komt de roodheid vandaan?

Roodheid van je huid kan verschillende oorzaken hebben. Het kan te maken hebben met irritatie van de huid, of je hebt een gevoelige huid die snel rood wordt. Soms verdwijnt de roodheid weer in een paar minuten of een paar uur. Maar het kan voorkomen dat de rode plekken niet verdwijnen. Het kan zijn dat je dan met een huidprobleem te maken hebt zoals couperose of rosacea.

Couperose en rosacea

Couperose is een verschijnsel waarbij kleine bloedvaatjes in het gezicht heel zichtbaar worden. Doordat deze kleine bloedvaatjes dicht tegen het huidoppervlak aanliggen, kun je rode plekken in je gezicht krijgen, vaak je wangen. Rosacea is een andere aandoening die kan leiden tot een rode huid. Dit is een chronische ontsteking in de huid. Rosacea levert vaak een brandend gevoel op in de huid, mogelijk met puistjes en (rode) bultjes. Ook gaat rosacea vaak gepaard met oogproblemen zoals irritatie en roodheid.

Steeds weer die rode plekken in je gezicht? Wat kan daar de oorzaak van zijn?

Tips voor thuis

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om de roodheid van je huid mogelijk te verminderen. Met de juiste producten en verzorging kun je al een heel eind komen.

  • Bescherm je huid tegen de zon. De zon zorgt ervoor dat je huid sneller beschadigd raakt en verouderd. Bovendien kunnen problemen zoals couperose erger worden door veel zonlicht. Gebruik dus elke dag zonnebrandcrème met een spf-factor van minimaal 15, ook in de winter.
  • Houd je huid gehydrateerd. Gebruik een hydraterend product zonder alcohol of andere schadelijke producten. Zo voorkom je irritatie en herstel je de huid.
  • Let op dat je huidproducten geschikt zijn voor jouw huid. Sommige producten zijn misschien te vet of ze hebben een te hoge zuurgraad, waardoor je huid sneller geïrriteerd raakt. Met de rode kleur als gevolg. Dit geldt zeker als je een gevoelige huid hebt!

Hulp in de salon

Heb je last van een huidprobleem zoals rosacea of couperose? Of lukt het niet om met onze adviezen de roodheid te verminderen? Bij Beauty & Skincare Spijkenisse help ik je graag om je huid te verzorgen. Couperose is in de meeste gevallen goed te behandelen. Ik biedt bijvoorbeeld een behandeling aan die de huid kalmeert en roodheid kan verminderen. Met deze behandeling kan couperose afnemen. Bij ieder probleem kijken we welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact op!

Datum: 17 september 2021