vermoeide-huid

Last van een vermoeide huid? Cell Repair schiet te hulp!

De laatste paar weken is het ontzettend druk op je werk. Zelfs ‘s avonds maalt door je hoofd wat er de volgende dag wéér moet gebeuren. Al die druk zorgt voor slapeloze nachten en stress in je lichaam. Wanneer je voor de spiegel staat, zie je dat je huid langzamerhand veranderd is. Je strakke, glimmende huid van eerst is ingeruild voor een futloze en vermoeide uitstraling. Die donkere kringen, zichtbare rimpeltjes en doffe, droge huid wekken confronterende vragen van je collega’s op, zoals: voel je je wel goed? Of ben je ziek? Het wordt tijd voor een grondige behandeling om je vermoeide huid op te frissen!

De vermoeide huid

Ieder mens heeft weleens een slechte nacht gedraaid. En al met één slechte nacht kunnen de eerste tekenen van een vermoeide huid ontstaan. Wanneer je huid vermoeid is, lijkt het doorgaans ook ouder dan normaal gesproken. Er is weliswaar een verschil tussen huidveroudering en een vermoeide huid, maar er is wel een verband tussen beide klachten. Heb je veel last van een vermoeide huid, dan kan dat huidveroudering namelijk versnellen.

Je levensstijl

Zo laten stress en slaaptekort sporen achter. Denk hierbij aan donkere kringen en opgezwollen ogen. Maar ook rimpels rondom je ogen en lippen kunnen vroeg te voorschijn komen door deze twee factoren. Daarnaast kunnen slechte gewoontes of verzorgingsroutines invloed hebben. Roken zorgt bijvoorbeeld voor een grauwe gezichtskleur en rimpeltjes. Dit komt onder andere door de schadelijke stof koolmonoxide.

Een vermoeide huid kan voor een futloze uitstraling zorgen.

Tips voor thuis

Gelukkig zijn er verschillende handelingen die je kunt doen om je energieke aanblik weer terug te krijgen. Door middel van deze tips kun jij thuis aan de slag:

 1. Meer ontspanning: het is wellicht simpeler gezegd dan gedaan, maar genoeg ontspanning heeft een positief effect op je huid. Een half uurtje in bad liggen of rusten op bank is al een goed begin. Zorg dat je dit dagelijks herhaalt.
 2. Gebruik vitamines: vitamine A helpt je cellen te vernieuwen en verdunt het laagje dode huidcellen. Je huid wordt hierdoor sterker en kan weer een frisse uitstraling krijgen. Vitamine A kan aangebracht worden met verzorgingsproducten en ingenomen worden met voedingssupplementen. Maar ook met groene thee, broccoli of blauwe bessen krijg je de vitamine binnen.
 3. Reinigen en Exfoliëren: Koud water in je gezicht plenzen of een goed hydraterend product doet wonderen. De koele temperatuur van het water werkt ontzwellend en hydrateren van binnenuit vermindert je rimpels. Exfoliëren betekent simpelweg scrubben. Ook met een vermoeide huid is dit van belang. Scrubben haalt de dode huidcellen weg en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Zo scrub je als het ware je gezonde kleurtje terug.

  Cell Repair

  Om zeker te zijn van een mooi en effectief resultaat, is een professionele schoonheidsbehandeling een aanrader. Cell Repair is de ideale behandeling voor een betere opbouw van je huid. Deze behandeling valt onder BDR-behandelingen. Het is speciaal ontwikkeld voor een energieloze huid en een huid met beginnende lijntjes. Met de noodzakelijke, intensieve werkstoffen in combinatie met een speciale massage, pakt het je huid grondig aan. De behandeling duurt ongeveer 85 minuten

  Nieuwsgierig?

  Wil jij je vermoeide huid tegengaan of ben je nieuwsgierig naar de Cell Repair behandeling? Bij Beauty Balance Apeldoorn helpen we je graag verder. Met onze specialisatie in huidverbetering, kunnen wij zowel een vermoeide huid als andere huidproblemen aanpakken. We behandelen onder andere met peelings, microdermabrasie en microneedling. Bovendien werken wij met Dior-verzorgingsproducten, waar de zeldzaamste en krachtigste actieve ingrediënten gebruikt kunnen worden voor je huid. Neem gerust contact met ons op voor vragen of een afspraak voor een behandeling!

  Datum: 21 december 2020