massage

Massage maakt je jong!

Je jonge huid is strak en glad. Maar iedereen moet constateren dat een huid, net als de tijd, niet stilstaat. Dat is logisch, ons grootste orgaan is continu in verandering. De oorzaken van huidveranderingen kunnen heel divers zijn, zoals genetische factoren. Daar kun je niets aan doen. Maar ook bijvoorbeeld roken of zonnen heeft zijn weerslag op de huid. Aan huidveroudering kunnen dus vele oorzaken ten grondslag liggen, en het is lang niet altijd door ons eigen toedoen. Maar dat bindweefsel bij huidveroudering een belangrijke rol in speelt, wist je misschien nog niet..

Jeanette Neumann

Belangrijke functie

Van bindweefsel heb je misschien wel eens gehoord. Het komt overal in ons lichaam voor, maar wat het nu precies is, is voor velen onbekend. En dat is eigenlijk vreemd, want het heeft een erg belangrijke functie. Mensen bestaan namelijk voor een groot deel uit bindweefsel. Het bindweefsel beschermt de organen.

De rek gaat eruit

Bindweefsel heeft dus een steunende en verzorgende functie, maar zorgt ook voor de afvoer van afvalstoffen. Verklevingen en littekens bemoeilijken dit. Tijdens het verouderen van de huid wordt er bovendien minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. Met andere woorden: de rek gaat eruit. En dat zorgt, helaas, voor rimpels.

Weg met afvalstoffen

Een jonge, strakke en rimpelvrije huid bestaat dus uit goed bindweefsel. Een bindweefselmassage geeft je bindweefsel een flinke boost. Wat gebeurt er bij zo’n massage? Stevige massagegrepen stimuleren de aanmaak van collageen. De bindweefselmassage bevordert daarnaast de bloedcirculatie, waardoor de afvalstoffen weer beter worden afgevoerd.

Egaal, stralend, glad

De diepe massage zorgt ook dat het natuurlijke hyaluronzuur vrijkomt. Na je 35e maakt je lichaam dat zelf haast niet meer aan, maar de massage brengt dit proces weer op gang. Het hyaluronzuur brengt je huid in balans. De goed doorbloede huid ziet er veel beter uit. Je huid is egaler, stralender en gladder.

Een bindweefselmassage geeft je bindweefsel een flinke boost

Wetenschappelijke massage

Het is echt een bewezen werkzame massage, maar de manier waarop het gebeurt, kan erg verschillend zijn. Een behandeling van goede kwaliteit is erg belangrijk! Na een goede bindweefselmassage is je huid niet alleen strakker, de massage geneest ook sneller een verzonken huid rond een vers litteken. Een algeheel stralender uiterlijk is het gevolg!

Beautytip!

Bindweefselmassage is dus zeer effectief tegen huidveroudering. Een optimaal resultaat zul je behalen door een kuur van meerdere behandelingen te nemen. De eerste paar plan je kort achter elkaar, de laatste twee behandelingen liggen verder uit elkaar. Deze behandelingen hebben als doel om het gewenste effect te behouden.

Farm de Beauty

Al meer dan 25 jaar ben ik dé specialist in Den Haag op het gebied van permanente make-up, huidverbetering en gezichtsbehandelingen. Mijn salon is een echte voorloper op schoonheidsgebied, en biedt een scala een innovatieve therapieën en behandelingen aan. Naast specialistische behandelingen bij pigmentvlekken, kun je ook bij mij terecht voor het behandelen van acne, cellulite en wallen. Ook ben je bij mij op de goede plek voor prachtige permanente make-up, en anti-agingbehandelingen als de bindweefselmassage en microneedling.

Datum: 18 april 2019