mesotherapie

Mesotherapie: dit is wat je moet weten!

Het kan confronterend zijn wanneer je ziet dat je huid ouder wordt. Je ziet meer kraaienpootjes, je lippenplooi wordt gedefinieerder, er komen steeds meer rimpels tevoorschijn en je huid oogt doffer dan vroeger. Natuurlijk is het een prachtig gegeven om ouder te worden, maar dat hoeft zich niet per se te vertalen in huidveroudering. Mesotherapie kan de oplossing bieden. Deze behandeling kun je kiezen als je niet door een arts behandeld wilt worden, maar toch veel wilt doen tegen huidveroudering.

Stukje geschiedenis
Laten we eerst eens de herkomst van mesotherapie toelichten. De techniek gaat namelijk al heel wat jaren mee. Rond 1950 ontwikkelde de Franse arts Dr. Michel Pistor het concept van mesotherapie. Dit is een niet-chirurgische techniek waarbij werkzame stoffen plaatselijk toegediend kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan hyaluronzuur, vitaminen en mineralen. Met kleine, dunne naaldjes worden deze stofjes geïnjecteerd in de middelste huidlaag. Dit wordt ook wel de mesoderm genoemd. Dat verklaart ook direct de naam.

Mesotherapie zonder naalden

Maar tijden veranderen, en ook behandelingen groeien mee. Mesotherapie heeft zich ontwikkeld tot een begrip dat verdeeld kan worden in verschillende soorten. Veel salons doen de behandelingen nog steeds met naaldjes, maar wij werken met computergestuurde elektro-impulsen. De elektrische ‘stroomstootjes’ openen huidkanaaltjes die tot aan de onderste huidlaag reiken. Dit proces verloopt volledig gecontroleerd, zo diep als mesonaaldjes, en soms zelfs dieper! Zodra de ronde stroomkring stopt, sluiten de huidkanaaltjes direct. Er ontstaan daardoor geen wondjes of littekens. De behandeling kan dus ook bij aandoeningen als diabetes worden gebruikt.

Maar tijden veranderen, en ook behandelingen groeien mee.

Stoffen absorberen
De stoffen die wij gebruiken zijn Con-In Roll-on lipiden, elastine en hyaluronzuur. Deze krachtige combinatie vermindert huidveroudering. Wanneer je huid ouder wordt, verslapt je bindweefsel en neemt het vochtgehalte af. Daardoor komen rimpels tevoorschijn. De ingebrachte elastine is een oppepper voor je bindweefsel. Hyaluronzuur vult de vochtgehaltes aan, waardoor je huid verjongt en verstevigt. Maar dat is niet alles! De behandeling:

  • Versoepelt verkrampte, mimische rimpels
  • Traint zwakke gezichtsspieren, zodat rimpels worden gelift 
  • Vult de ruimte tussen cellen op met hyaluron en biomoleculen 
  • Vermindert ouderdomsvlekken

Waardevolle aanvulling

Mesotherapie maakt je huid dus strakker en jeugdiger. Maar wij kijken graag nog verder dan dat. Daarom kunnen wij de behandeling ook nog aanvullen met een Pora Pure of Matrix Repair. Dit zijn ampullen die kunnen worden gebruikt als onderdeel van de behandeling. Hoe we deze inzetten is afhankelijk van jouw huid(behoeften). Pora Pure is de allernieuwste techniek die er bestaat met een intensieve werking die helemaal tot de hoornlaag reikt. Ook geven we thuisadvies mee, voor een optimaal resultaat.

Benieuwd?

Ben je benieuwd of de behandeling iets voor jouw huid is? Wanneer je de afgelopen negen maanden geen mesotherapiebehandeling hebt ondergaan, mag je een proefbehandeling inplannen met 50% korting. De proefbehandeling omvat een intakegesprek met huidanalyse, reiniging en dieptereiniging, en mesotherapie aan één kant van het gezicht. Op deze manier kunnen we het verschil laten zien. Ook bieden we dagverzorging en advies op maat. Hierdoor willen we rustig en ruim de tijd inplannen. Neem daarom gerust contact op om te kijken wanneer jou het beste uitkomt. Zien we je snel?

Datum: 09 januari 2024