huidtherapie

Met huidtherapie een gezonde huid!

Nu het buiten guur en donker is, heb je vaak minder energie en ben je vaak minder vrolijk. Ook jouw huid lijkt last te hebben van een winterdipje. Als je geen zongebruind kleurtje meer hebt, vallen de oneffenheden in je gezicht vaak een stukje meer op. Ook kun je last hebben van (pijnlijke) ontstekingen, mee-eters of puistjes, of je stoort je aan rimpeltjes en fijne lijntjes. Jouw wens om een gezonde, egale huid te hebben is natuurlijk niet seizoensgebonden…

Huidtherapie

Huidtherapeuten Ineke en Niel Sommer hebben de kennis én tal van behandelingen in huis om jouw huid weer te laten blaken van gezondheid. Zij vertellen: ‘Als je een zichtbaar huidprobleem hebt, tast dat vaak je gevoel van zelfvertrouwen aan. Daarom bieden we voor elk huidprobleem een passende oplossing aan. Zo is in veel gevallen een behandeling met medische lasers toe te passen. Deze kunnen ingezet worden bij vaatproblemen, zoals couperose, rosacea en wijnvlekken, overbeharing en pigmentproblemen.

Huidoneffenheden

In het Spaarne Gasthuis worden veel patiënten door de dermatologen en huisartsen naar Sommer Huidtherapie gestuurd voor de behandeling van hun acne of eventuele restlittekens. Deze kunnen behandeld worden met microneedling en/of gefractioneerde radiofrequentie. Deze therapie is ook heel geschikt voor littekens die ontstaan zijn na een ongeluk of operatie. Storende huidoneffenheden worden weggehaald met de juiste apparatuur of laser. Het voordeel is dat, als er twijfel is of een oneffenheid goed- of kwaadaardig is, er direct met de dermatologen van het Spaarne Gasthuis overlegd kan worden.

Huidverbetering

Bij Huidtherapie Sommer staat huidverbetering hoog in het vaandel. Wil je je huid laten verstevigen of verstrakken en/of fijne lijntjes en rimpels laten vervagen? Met de juiste cosmeceuticals van bijvoorbeeld Obagi, die dieper werken dan gewone cosmetica, peelings en lasertherapie, kan dit een groot verschil maken.

Vol zelfvertrouwen

Omdat medische lasers onregelmatige pigmentatie of verwijde bloedvaatjes verbeteren en de aanmaak van collageen stimuleren, ziet je huid er veel egaler en stralender uit. Voor sommige huidproblemen geldt dat ze niet te verminderen zijn, zoals blijvende littekens of diepliggende pigmentvlekken. Gelukkig bestaat er camouflagetherapie. Met speciale dermatologisch geteste producten, die helemaal aan jouw huidskleur worden aangepast, worden je oneffenheden onzichtbaar gemaakt. Zo ga jij weer vol zelfvertrouwen naar buiten.’

Storende huidoneffenheden worden weggehaald met de juiste apparatuur of laser

Goed om te weten

Ineke en Niel: ‘Voor veel huid-therapeutische behandelingen kom je in aanmerking voor een vergoeding. Kijk in je verzekeringspolis of neem contact op met je verzekeraar als je wilt weten hoe dit voor jou is geregeld. Ook kun je een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek maken bij ons, waarin een eventueel behandelplan en kostenplaatje wordt besproken.

Wist je dat…

  • bijna 2 miljoen mensen in Nederland een huidaandoening hebben?
  • de helft van de inwoners van Nederland aangeeft minder zelfvertrouwen te hebben door een zichtbaar huidprobleem?
  • de huidtherapeut een belangrijke rol speelt in het leren voorkomen, omgaan en het goed behandelen van huidprobleem?
  • je bij de huidtherapeut ook terecht kunt voor huidverbetering en ondersteunende producten voor thuisgebruik?

Even kennismaken!

Al jaren werkt gediplomeerd huidtherapeut Ineke Sommer in haar eigen praktijk en in het Spaarne Gasthuis; de laatste 7 jaar samen met haar zoon Niel. Voor afspraken kun je de praktijk in Lelystad bellen en vermelden dat je belt voor de locatie Hoofddorp.

Datum: 22 januari 2019