huid

Ook in de winter een stralende huid

Brr, het is fris buiten! Dat betekent niet alleen koude handen en voeten, maar ook gebarsten lippen, en een droge, schrale en trekkerige huid. Charming… Gelukkig kun je hier iets aan doen!

Droge huid

Jij en je handcrème, bodylotion en lippenbalsem zijn in de winter dikke vriendjes. Je huid voelt namelijk trekkerig en droog aan. Ook heb je last van schilfertjes en jeuk. En dat natuurlijke glansje van je huid is als sneeuw voor de zon verdwenen: jouw teint lijkt flets en mat. Door al deze dingen heb jij de héle tijd het gevoel dat je moet blijven smeren. Herken je dit? Dan ben je waarschijnlijk niet zo tevreden eigenaar van een droge huid.

Dag & nacht

Het is al heel goed dat jij je huid regelmatig voorziet van een laagje bodybutter, balsem en handcrème. Maar vergeet je ook niet om je gezicht te verzorgen met een goede dag- en nachtcrème.

Smeren, smeren, smeren

Misschien ben je wel bang om de huid van je gezicht te irriteren nu deze al zo gevoelig en schraal is. Maar laat je deze verzorging achterwege, dan loop je juist de kans dat je alleen nog maar meer droge plekjes krijgt. Sterker nog: je kan zelfs eczeem krijgen. Of je huid kan zo gevoelig raken dat deze niets meer kan verduren… Smeren dus!

Droge huid & couperose

Als je een droge huid hebt, dan heb je ook een grote kans om couperose te krijgen. Dit zijn plekken in de huid waar de haarvaatjes chronisch verwijd zijn. Deze schemeren als fijne rode of blauwrode draadjes door de opperhuid heen. Je bloedvaatjes raken verwijd doordat je bloedvatwandjes hun elasticiteit hebben verloren, waardoor de vaten gevuld raken met bloed. Het gevolg zijn rode plekken, vaak op je wangen en neus.

Als je een droge huid hebt, dan heb je ook een grote kans om couperose te krijgen

Boosdoener

Één boosdoener van couperose kan roken zijn. Als je rookt, vernauwt dat je vasculaire netwerk. Zo komt er minder zuurstof naar je cellen. Niet alleen kan couperose dan verergeren, ook wordt je teint doffer, grauwer en fletser. Naast roken kunnen factoren als te heet douchen en baden, vaak naar de sauna gaan en een hoge alcoholinname couperose verergeren. Ook te veel in de zon zitten kan je huid negatief beïnvloeden. En wist je dat het eten van te scherpe kruiden ook een boosdoener kan zijn?

Treat your skin

Zeker in de winter is het dus zaak om goed voor je huid te verzorgen. Laat jezelf daarom met regelmaat in de watten leggen bij de schoonheidsspecialiste en ga dan voor een behandeling voor de droge, vochtarme huid. Deze behandeling is er speciaal op gericht om de conditie van je droge huid te verbeteren. Je zal dan geen last meer hebben van jeuk, trekkerigheid en schilfertjes. Ook couperose vermindert.

Boost!

In combinatie met de juiste verzorging thuis krijgt de weerstand van je huid een enorme boost. Hierdoor bestrijd je niet alleen de huidklachten die je nu hebt, maar voorkom je ook dat deze in de toekomst verergeren. Hallo mooie en stralende huid! Wil jij dit ook? Ga langs bij Beauty&Skincare in Spijkenisse.

Datum: 27 februari 2018