huid

Snel een mooiere huid

Niet elke vrouw heeft een mooie, gladde en gezonde huid. Wanneer die ontsierd wordt door acne, littekens, rimpeltjes of fijne lijntjes, kan dit ingrijpende gevolgen hebben voor je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Er zijn gelukkig mogelijkheden om je huid er weer jonger, egaler en frisser uit te laten zien. En dat kan je huid goed gebruiken!

Microneedling

Microneedling is een techniek die heel geschikt is bij fijne lijntjes en rimpels, pigmentvlekken, verstopte poriën en littekens. Clinique Chevallier maakt hiervoor gebruik van het merk Genosys. Bij een behandeling met Genosys penetreren micronaaldjes de huidlagen. Hierdoor ontstaan er microkanaaltjes in de huid. Dit zorgt voor een weg door de huid voor producten en werkstoffen daarin. Het effect van deze werkstoffen wordt hierdoor enorm verhoogd. De werkstoffen komen direct op de plaatsen waar ze moeten zijn om hun werking te doen.

Basiseiwitten van de huid

Daarnaast activeert microneedling het wondhelingssysteem van je huid. In je huid zijn verschillende soorten eiwitten en andere voedingsstoffen samen aan het werken om alles draaiende te huiden. De belangrijkste eiwitten die het wondhelingsysteem herstellen:
Elastine: het veerkrachtige eiwit die elasticiteit geeft aan je huid
Collageen: het vezelachtige eiwit die stevigheid geeft aan je huid

De rol van co-enzym Q10

Een vermoeid uiterlijk wil niemand. Het in goede conditie houden van de eiwitten is van groot belang. Hier komt het co-enzym Q10 om de hoek kijken. Q10 is een natuurlijk voorkomend molecuul dat in grote hoeveelheden voorkomt in de mitochondriën, de motor van je cellen. De mitochondriën zijn erg belangrijk in de bescherming van elastine en collageen.

Microneedling kan helpen bij rimpels, pigmentvlekken, verstopte poriën en littekens

Q10 op peil houden

Zonder moleculen als Q10 zou je huid in hoog tempo verslechteren onder invoed van slechte voeding, roken en ongezonde omgevingsfactoren. Het is dus erg belangrijk om dit co-enzym op peil te houden! Dit doe je door je lichaam rijk te voorzien van antioxidanten en vitaminen. Kies bij voorkeur voor 100% natuurlijke huidverzorgingsproducten.

Zichtbare verbetering

Na de behandeling herstelt de huid en vernieuwt die zich, waardoor rimpels en lijntjes minder zichtbaar worden de huidskleur verbetert. De huid wordt steviger door de aanmaak van collageen en elastine. Een doffe, grauwe huid gaat weer stralen door een verbeterde doorbloeding, en de poriën worden verfijnd. Pigmentatie vermindert en bij acnelittekens zijn de resultaten prachtig.

Datum: 15 november 2017