schoonheidsbehandelingen

‘Ik test alle schoonheidsbehandelingen zelf’

Toen ik van de MAVO kwam, had ik een zaterdagbaantje bij de dropjesdrogist. Mijn bazin had een schoonheidssalon boven de drogist en ik zag haar daar altijd heen gaan met klanten. Ik was erg nieuwsgierig naar wat er allemaal in de behandelkamer gebeurde, maar ik kwam niet verder dan het schoonmaken van de kamer. Nadat ik de opleiding tot drogist had afgerond, ben ik direct doorgegaan met de opleiding tot schoonheidsspecialiste.

Fijne kneepjes

Na mijn opleiding heb ik eerst een aantal jaren in verschillende schoonheidssalons en een parfumerie gewerkt, waar ik de fijne kneepjes van het vak leerde. Toen we kinderen kregen, ben ik bewust thuisgebleven om voor hen te zorgen.

Eigen salon

Toen zij wat ouder werden, begon het weer te kriebelen. Ik wilde weer aan de slag! Daarom volgde ik een opleiding ‘kleur en stijl’ en vond ik na een lange zoektocht in Dronten een mooie locatie om mijn eigen schoonheidssalon te starten. Inmiddels run ik al weer twaalf jaar mijn eigen bedrijf, Akke de Boer lijfstijlstudio, en is het iedere dag weer heerlijk om aan het werk te gaan.

‘Ik wil me steeds meer gaan richten op natuurlijke schoonheidsbehandelingen’

Vol passie

Ik vind het fijn om mensen te helpen en blij te maken. Ik krijg regelmatig van klanten terug dat ze voelen hoeveel passie ik voor mijn werk heb. Dat is ook precies wat ik wil uitstralen: mijn klanten verdienen de allerbeste behandelingen en service. Niet voor niets probeer ik altijd eerst nieuwe behandelingen en producten zelf uit voordat ik ze aanbied in de salon.

Behandelingen testen

Het komt voor dat ik dan twee dagen met dikke oogleden rondloop omdat ik bijvoorbeeld de nieuwe plasma ooglift heb geprobeerd. Maar dat heb ik er zeker voor over, want ik wil voor 100% achter mijn behandelingen en producten staan. Daarnaast vind ik het erg leuk om jonge mensen op te leiden. Ik kan dan best streng zijn, want ik verwacht wel dat zij hun werk met dezelfde passie uitvoeren als ik.

Ontspanmomenten

Ook in mijn vrije tijd ben ik veel met mijn bedrijf bezig. Het grote voordeel is dat ik 46 was toen ik voor mezelf begon. Dan weet je over het algemeen beter hoe je de scheiding tussen werk en privé moet maken. Als ik vrij ben, doe ik aan yoga, fotografie en beeldhouwen. Ik heb jaren op les gezeten en beeldhouw nu thuis. Dit zijn voor mij fijne ontspanmomenten.

Natuurlijke huidbehandelingen

Voor de toekomst wil ik me steeds meer gaan richten op natuurlijke huidbehandelingen, waarbij de huid zoveel mogelijk zelf het werk doet. De productlijn van Absolution past hier mooi bij en omvat pure biologisch gecertificeerde producten waarmee ik prachtige resultaten behaal. Ik blijf me continu ontwikkelen en ben benieuwd wat de toekomst te bieden heeft!

Datum: 11 mei 2018