verzorgingsproducten

Tips & tricks: vind de juiste verzorgingsproducten!

Er komen steeds meer verschillende huidverzorgingsproducten op de markt. Op zich een goed teken, want geen enkele huid is immers hetzelfde! Maar met uitpuilende schappen in jouw favoriete drogisterij en eindeloze pagina’s aan reviews online, kan het behoorlijk lastig zijn om te bepalen waar jóúw huid behoefte aan heeft. We zetten een aantal handige tips & tricks voor je op een rijtje.

Bepaal je huidtype

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar om de goede keuze te maken wat betreft huidverzorgingsproducten, is het essentieel om te weten wat jouw huidtype is. Heb je een normale huid? Een droge of juist vette huid of zit je er meer tussenin en heb je een gecombineerde huid? Realiseer je ook dat je huidtype op een bepaald moment kan veranderen. Onder andere hormoonschommelingen en veranderend weer kunnen ervoor zorgen dat je een ander huidtype hebt. Dit betekent óók dat een goede crème voor de zomer vaak niet hetzelfde doet voor jouw huid in de winter.

Labels lezen

Neem áltijd het label van een verzorgingsproduct door voordat je een product koopt. Sta stil bij de ingrediënten die vermeld staan en vraag je af wat deze ingrediënten doen voor je huid en of ze iets toevoegen. En ja, het is écht beter om een product aan te schaffen waarin zo weinig mogelijk onnatuurlijke, chemische ingrediënten verwerkt zijn. Research doen is op het gebied van huidverzorgingsproducten ontzettend belangrijk. Kijk daarom ook gerust nóg wat verder en bezoek de website van het merk. Daarop kun je vaak veel lezen over hun visie en achtergrond.

Bepaal je routine

Jouw huid vereist een bepaalde verzorgingsroutine, waarop je de keuze voor je producten kunt afstemmen. Over het algemeen is het belangrijk om in ieder geval de volgende stappen te integreren in jouw routine: reinigen, scrubben, hydrateren, beschermen. Sommige crèmes, serums en lotions combineren meerdere stappen, maar wees je in ieder geval bewust van jouw eigen stappenplan.

Neem áltijd het label van een verzorgingsproduct door voordat je een product koopt

Hulp nodig?


Zit jij na het lezen van dit artikel met je handen in het haar en weet je niet of je nu een gecombineerde huid hebt of juist een normale? Maak dan eens een afspraak bij een schoonheidsspecialist. Hij of zij kan je helpen bij het bepalen van jouw huidtype door middel van een persoonlijke huidanalyse. Op basis van dit advies kun je een behandelplan én productadvies krijgen zodat je zeker weet dat jij jouw huid het hele jaar door de beste verzorging geeft!

Voor jou!


Schoonheidssalon Prinsenhuys is gespecialiseerd in huidverbetering én verzorging. Je kunt er terecht voor verschillende behandelingen bij huidproblemen van acne en eczeem tot rosacea en huidveroudering, maar ook om even heerlijk te ontspannen met een gezichtsbehandeling of manicure. Ook voor harsen ben je er aan het juiste adres. Schoonheidsspecialiste Joyce Chou staat voor je klaar.

Datum: 05 december 2019