huidconditie

Train je huidconditie met een bindweefselmassage!

Nu je alle dagen thuis zit, kan het al gauw de verkeerde kant op gaan met je gezonde levensstijl. Je beweegt minder, snackt vaker en zonder besef van de dagen last je misschien iets vaker de vrijmibo in. Ook kun je meer stress ervaren, omdat je je zorgen maakt om de gezondheid van je dierbaren, of je financiën. Dit kan er allemaal voor zorgen dat je huid niet bepaald in goede vorm is.

Terugveerkracht

Als gevolg van veroudering kan de huid zich steeds minder goed herstellen. De huidconditie wordt dan slapper en ontwikkelt steeds meer rimpels. Gelukkig kun je je huid hierbij een handje helpen. Met een bindweefselmassage wordt jouw huid grondig onder handen genomen en kan je huid weer makkelijker terugveren. Deze behandeling bestaat uit een intensieve massagetechniek, waarbij het gezicht met diepe bewegingen wordt gekneed en gerold om het bindweefsel tussen huid en spieren aan te pakken.

Huidelasticiteit en wondgenezing

Bindweefsel is verantwoordelijk voor de elasticiteit van je huid en de wondgenezing. Het bevat dan ook collageen en elastine, maar door veroudering of ophoping van afvalstoffen kan de aanmaak hiervan verstoord raken. Een bindweefselmassage kan de collageenproductie dan weer aan het werk zetten. Zo ben je beter bestand tegen beginnende rimpels.

Betere doorbloeding

Wanneer je erg bleek bent, kan dit duiden op een zuurstoftekort. Tijdens de massage worden spanningen in je gezicht losgemaakt en eventuele blokkades opgeheven. Het transport van zuurstof komt zo weer op gang. De doorbloeding wordt gestimuleerd en overtollig vocht wordt afgevoerd, wat een liftend effect geeft aan je huid. De wallen onder je ogen verdwijnen en je krijgt weer een egale, stralende huid terug met een stevige structuur en gezonde kleur.

Jouw huid een handje helpen?

Gezondheidsvoordelen

De huid is na de behandeling minder gevoelig voor ontstekingen en kan zich beter weren tegen schadelijke stoffen en omgevingsfactoren. Kamp je met hoofdpijn of migraineklachten? Ook hiervoor kan een bindweefselmassage verlichting bieden. Daarnaast is het ook nog eens bevorderlijk voor je algehele gezondheid. De organen worden beter beschermd en het immuunsysteem wordt ondersteund, evenals de bloedvaten, zenuwen en spieren.

Conditie trainen

Omdat je huid eerst moet wennen aan deze techniek, kun je tijdens de eerste behandeling wat ongemak ervaren. Waar de huid het meest ‘vast’ zit en gespannen is, zal over het algemeen het meest gevoelig zijn. Net als bij de sportschool, wordt het resultaat pas echt zichtbaar door de behandeling te herhalen en zodoende een betere conditie op te bouwen. Het traint je huid als het ware om weer beter te kunnen functioneren.

Opname van werkzame stoffen

Dankzij de verbeterde doorbloeding kunnen voedingsstoffen weer beter worden opgenomen door de huid. Er wordt daarom gemasseerd met een voedende olie of serum. Ondanks dat je even niet op bezoek kunt bij een professional, kun je je huid zelf thuis in de watten leggen met de producten van Beauty Defect Repair. Wel eerst goed je handen wassen, natuurlijk!

Meer weten?

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Valerie van Beauty Balance Apeldoorn staat klaar om je van een deskundig advies te voorzien. Neem daarom gerust contact op voor tips over de juiste verzorging en producten, zodat je er ook thuis op je allerbest uit kunt zien. Weliswaar kun je even niet terecht bij de salon voor een fysieke behandeling, maar wel kun je alvast een tegoedbon aanschaffen of cadeau doen aan iemand anders. Zodra de salon weer open is, kun je dan gaan genieten van je behandeling én een zichtbaar verbeterde huid.

Datum: 24 april 2020