huidverzorging

Veelvoorkomende huidproblemen tijdens lockdown: ons advies

Tijdens de lockdown iets minder bezig met huidverzorging? Je zal niet de enige zijn. Je ziet minder mensen, je komt minder op feestjes… Hierdoor heb je ook minder redenen om echt tijd in je huidverzorging te stoppen. Toch is het goed om je huid gezond te houden tijdens de lockdown. Een gezonde huid zorgt er immers ook voor dat je jezelf gezond blijft voelen. Daarom geeft Schoonheidssalon Prinsenhuys in Den Haag je tips!

Je huid nu laten verzorgen

De lockdown zorgt ervoor dat je minder te doen hebt buiten het huis. Dat is natuurlijk goed om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar tegelijkertijd ligt de sleur op de loer. Thuiswerken maakt dat je jezelf minder snel zult inspannen om er op je allerbest uit te zien. Daarnaast kun je op het moment niet even een behandeling nemen om jezelf te laten verzorgen. Je nagels, wimpers en/of wenkbrauwen, haar en huid moeten het even zonder doen. Je kunt hierdoor ook snel last krijgen van huidproblemen, maar ook die kun je niet laten behandelen. Wat nu?

Gevolgen van stress en onrust op je huid

De situatie brengt ook stress en spanning met zich mee. Je moet immers steeds afwegingen maken en blijven opletten. Daarnaast is het heel onzeker hoe de toekomst eruitziet. Die stress laat zich uiteindelijk ook op de huid zien. Je krijgt door het vele binnen zitten ook sneller last van een droge huid. Je komt minder in beweging en komt minder in contact met zonlicht en de buitenlucht. Hierdoor neemt de circulatie in je bloed af en droogt je huid sneller uit. Een uitkomst hiervoor is een gezichtsmasker. Je smeert een maskertje op en terwijl het masker haar werk doet, kun jij even ontspannen. Zo kun je zowel je rust pakken als je huid verzorgen!

De lockdown zorgt ervoor dat je minder te doen hebt buiten het huis

Acne achter mondmasker: maskne


Ook nieuw: maskne, de acne die ontstaat door het dragen van een mondkapje. Het mondkapje zorgt ervoor dat er wrijving op je huid komt en je adem blijft in het mondkapje hangen. Zo raken, zeker wanneer je een gevoelige huid hebt, je poriën verstopt en ontstaan er puistjes op je huid. Dit is anders dan reguliere acne, waarbij de huid zelf meer talg aanmaakt en de poriën op die manier verstopt raken. Maskne is makkelijker te voorkomen dan te behandelen. Dit kun je doen door de huid extra goed schoon te houden, door niet te veel make-up onder een mondkapje te dragen en het mondkapje vaak te wassen en schoon te bewaren. Op deze manier kun je irritatie of verstopte poriën zo veel mogelijk voorkomen.

Tip: gebruik Neoderma-producten


De producten van Neoderma hebben een goede werking in combinatie met schoonheidsbehandelingen in de salon. Deze producten kunnen alleen ook op zichzelf voor jou het verschil betekenen. De productlijn van Neoderma is natuurlijk en volledig uitgebreid, waardoor er voor de meeste klachten een geschikt product is die deze klachten kan behandelen. In deze tijd is het goed om een cleanser te gebruiken die je huid schoon kan houden, zodat je het risico op puistjes en uitslag zo min mogelijk maakt. Daarnaast is het advies om een goede lotion te gebruiken die je huid gehydrateerd kan houden, zodat je huid niet uitdroogt. Weet je nog niet goed welk product voor jou geschikt is? Schroom niet om contact op te nemen, ook tijdens lockdown helpen we je graag verder. Je kunt Neoderma-producten daarnaast bestellen in onze webshop.

Datum: 02 maart 2021