orthomoleculaire-voeding

Verbeter je huid met orthomoleculaire voeding

Wanneer je je socialmediakanalen doorscrollt, zie je waarschijnlijk talloze jaloersmakende gezichten voorbij komen. Iedereen lijkt een gladde, perfecte huid te hebben en je raakt gefrustreerd omdat dat bij jou niet het geval is. Natuurlijk is niet altijd alles wat je online ziet realistisch. Maar stiekem wens je wel zo’n stralende huid. Gelukkig is het mogelijk om aan een gezonde huid te werken met orthomoleculaire voeding.

Verstoringen van je huid

Wat men verstaat onder een gezonde huid, is voor iedereen weer anders. Over het algemeen zien we het als een huid zonder oneffenheden en een gezonde gloed. Wanneer je huid verstoord wordt, kan dit daarom ook invloed hebben op je zelfvertrouwen. Misschien kamp jij met puistjes? Of is je huid erg gevoelig, wat zich uit in rode vlekken? Heb je een droge huid met een doffe uitstraling? Om je huid weer in balans te krijgen, speelt voeding een grote rol.

Orthomoleculaire voeding

Er moet weer gewerkt worden naar een goede huidconditie. En om deze conditie op te bouwen, is orthomoleculaire voeding een goede ‘training’ voor je huid. Orthomoleculaire voeding is een behandelwijze waarbij gefocust wordt om je huid van binnenuit te verbeteren. Huidproblemen ontstaan onder andere doordat je lichaam een tekort aan bepaalde voedingsstoffen heeft. Het voedingsadvies op basis van orthomoleculen is dan ook het optimaal binnenkrijgen, opnemen en gebruiken van voedingsstoffen.

Vitaminebommen

Maar welke voedingsstoffen? De stoffen die een verbeterende werking hebben op je huid zijn:

  • Vitamines A, B, C, D en E
  • Vetzuren, zoals Omega 3
  • Mineralen, zoals magnesium en zink 
  • Bio-actieve stoffen, zoals kruiden en probiotica

Om je huid weer in balans te krijgen, speelt voeding een grote rol

Aanvulling

Om jezelf een stralende huid te geven, is het nodig om zoveel mogelijk van deze voedingsstoffen binnen te krijgen. Uiteraard zorg je hiervoor wanneer je in je maaltijden varieert met groente, fruit, zeegroente, vis, schelp- en schaaldieren, noten en zaden. Maar dit is niet altijd voldoende. Daarom hoort bij orthomolucelaire voeding ook een aanvulling, ook wel supplementen genoemd. De supplementen ondersteunen je reguliere voedingspatroon. Het is dus geen vervanging! Door de combinatie van gezonde voeding en supplementen ontstaat er een krachtige werking.

Slow-detox

Met orthomoleculaire voeding en de ondersteunende voeding krijg je de juiste voedingsstoffen weer binnen. Maar gedurende dag komen er ook ongewenste afval- of gifstoffen in je lichaam. Denk aan alcohol, slechte lucht, suiker en eventuele medicatie. Detoxen is dan een manier om je lichaam hiervan te reinigen. Een zware detox-kuur is dat je gaat vasten met groente- en fruitsappen en water. Dit is niet altijd even goed voor je lichaam. Slow-detoxen is ook mogelijk. Je eet hierbij meer groente en drinkt veel water, maar houdt een gezond eetpatroon vast. Orthomoleculaire voeding is daarom ook goed te combineren met detoxen.

Orthomoleculaire voeding op maat

Om je huid te verbeteren is er een persoonlijke aanpak nodig. Niet alle voedingsproducten zijn bijvoorbeeld voor je weggelegd. Of wanneer je je niet fit voelt, moet een detox-kuur worden aangepast. Bij Huidsalon Goes geven we je graag advies op maat. Wij zijn gespecialiseerd op gebied van orthomoleculaire voeding, supplementen en detox-kuren. Samen met passende verzorgingsproducten zorgen we ervoor dat we een huid creëren waar je trots op kan zijn. Nieuwsgierig? Neem gerust contact op.

Datum: 08 mei 2023