cellulite

Verlost van cellulite!

Wist je dat maar liefst 9 op de 10 vrouwen last hebben van cellulite? Deze aandoening van de huid wordt ook wel ‘sinaasappelhuid’ genoemd. Of je hier wel of niet last van hebt, heeft niet direct iets te maken met je conditie. Want ook als je verder erg fit bent, kun je alsnog last hebben van die vervelende putjes en bobbeltjes. Hoe komt dat nu? Of belangrijker: hoe kom je er vanaf?

Ontstaan cellulite

Cellulite ontstaat als het aantal vetcellen toeneemt in het onderhuidse bindweefsel. Hierdoor ontstaat er een vernauwing van de bloedvaten, waardoor vet, vocht en afvalstoffen steeds minder gemakkelijk worden afgevoerd. Het gevolg? Het bindweefsel verhardt, waardoor je huid verandert in een onregelmatig landschap met bobbeltjes en putjes. Op verschillende lichaamsdelen kun je last krijgen van cellulite. Je ziet het met name op de billen en bovenbenen, maar het kan ook op de buik en de bovenarmen voorkomen.

Mogelijke oorzaken

We weten nu een beetje hoe cellulite ontstaat. Maar er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan dit huidkenmerk. Mogelijke oorzaken zijn:

  • stagnering van de bloed- en lymfestroming
  • verstopte vetcellen die samenklonteren
  • verklevingen van de huidlagen
  • verslapping van de huid
  • medische oorzaken of medicijngebruik
  • te weinig nachtrust
  • verstopte vetcellen die samenklonteren

Een handje helpen

Natuurlijk helpt het om gezond te eten, genoeg te slapen en regelmatig te sporten om bij te dragen aan een mooie, gladde huid. Toch kan het zijn dat je je hele leven moet blijven strijden tegen de putjes en vetkussentjes in je huid. In dat geval kan je lichaam wel wat ondersteuning gebruiken. Een manier om jouw cellulite te bestrijden, is door middel van een Pascaud Passage bindweefselmassage. Dit is een intensieve massage die je huid en onderliggend bindweefsel behandelt. De methode bewijst haar effectiviteit al jaren!

Op verschillende lichaamsdelen kun je last krijgen van cellulite

Je weer prettig voelen

Je bindweefsel is weefsel dat een steunende en verzorgende functie in je lichaam heeft. Het beschermt je organen en bepaalt hun vorm, maar ook speelt het een rol in de transport van voedingsstoffen, zuurstof en afvalstoffen. Soms wordt dit transport bemoeilijkt. Door middel van bindweefselmassage kun je dit stimuleren. Ook wordt daarmee de aanmaak van hyaluronzuur en collageen aangewakkerd. Deze stofjes zorgen ervoor dat de huid stevig en elastisch is. Het resultaat? Een mooie, gladde huid waarin jij je weer prettig voelt!

Voor jou

Wil jij ook effectief werken aan je figuur en huid? En wil je tegelijkertijd kunnen genieten van een moment van oprechte aandacht, luxe en ultieme ontspanning? Dan ben je bij LUUX By D’Opknapperie aan het juiste adres. Op deze plek komen expertise, vakmanschap en liefde voor huid en haar samen. Je vindt hier onder andere de beste kappersbehandelingen, heerlijke beautybehandelingen, figuurverbetering met cryotherapie en Pascaud Contour. Gun het jezelf, je bent het waard!

Datum: 01 november 2019