huid

Waarom je even een momentje voor je huid nodig hebt

Ons leven is stressvol. We hebben amper tijd en hebben zoveel te doen. En daardoor laten we ons zelf wel eens wat verslonzen. Of we zetten onszelf op een tweede plaats. Daardoor kom je misschien niet toe aan alles wat je lichamelijk nodig hebt. Een van die dingen waar we amper stil bij staan, is de verzorging van de huid. Eigenlijk zou het in je routine moeten zitten. Waarom, eigenlijk?

Hydratatie is belangrijk

De huid is een belangrijk onderdeel van ons lichaam. Een goed gehydrateerde huid is heel belangrijk. Het voelt niet alleen fijner aan, maar het ziet er ook veel beter uit. Een gezonde, gehydrateerde huid, laat zien dat we gezond zijn. Een gezonde huid heeft een soort glow.

Het heeft ook een ander voordeel: je make-up blijft beter zitten. Een ruwe onderhuid zorgt ervoor dat je make-up moeilijker aan te brengen is. Alleen daarom al is het belangrijk genoeg aandacht voor je huid te hebben.

Werken aan een egale huid

Een egale huid staat mooi en gezond. Je ziet er sterker uit. Skin care is daar heel belangrijk in. Werk met de juiste producten en investeer in een gezonde, mooie huid. Gebruik bijvoorbeeld Dermalogica producten. Dit zijn dierproefvrije producten voor de huidverzorging, met krachtige ingrediënten. Het merk bestaat al sinds 1986, en dat is niet voor niets: het werkt echt en voorkomt rode plekjes en oneffenheden.

Je hebt maar één huid en je moet het je hele leven ermee doen

Een goed effect voor later

Wanneer je nu goed zorgt voor je huid, heb je daar later veel profijt van. Met een goede huidverzorging blijft je huid sterker. Je hebt maar één huid en je moet het je hele leven ermee doen. Alle reden om er voorzichtig mee om te gaan dus.

Bescherming tegen de zon

Ook belangrijk: de huid beschermt je tegen de zon. Als je er niet op let, krijgt je huid sneller last van pigmentvlekken en krijg je sneller rimpels. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Je hoeft trouwens ook niet veel in de zon te zitten of onder de zonnebank te gaan om bruin te worden. Daar zijn tegenwoordig hele mooie middeltjes voor. Marc Inbane producten, bijvoorbeeld. Dit zijn middelen op natuurlijke basis, die je een wat donkerdere kleur geven. Zo zie je er een stuk gezonder uit, zonder in de zon te hoeven zitten.

Kortom: neem de tijd voor je huid. Ga er actief mee aan de slag. De latere versie van jezelf zal je er dankbaar voor zijn.

Datum: 17 augustus 2022