huid

Wat heeft jouw huid nodig? Ontdek het met de Observe 520

Teleurgesteld kijk je in de spiegel. Je hebt inmiddels al de zoveelste crème geprobeerd om van die onzuivere huid af te komen, maar nu kom je tot de conclusie dat dat ook deze keer niet heeft gewerkt. Langzamerhand begin je een beetje wanhopig te worden. Ondertussen worden er steeds meer nieuwe behandelingen en producten ontwikkeld waarmee je aan je kunt werken. Maar hoe weet je nou wat voor jou werkt?

Meerdere oorzaken

Heel veel mensen hebben last van huidproblemen. Die problemen kunnen variëren van een vette huid tot een verouderde huid of acne. Soms kun je direct zien wat de oorzaak is, maar het komt veel vaker voor dat dat niet het geval is. Bovendien kan hetzelfde huidprobleem meerdere oorzaken hebben. Daar komt bij dat een huidaandoening begint in de diepere lagen van je huid, waardoor het pas na tijd zichtbaar is. Je vinger op het probleem leggen wordt hierdoor ontzettend lastig. Een huidanalyse kan hierbij de oplossing zijn.

Observe 520

Met een huidanalyse-apparaat kunnen de diepere huidlagen worden geanalyseerd, waardoor het onzichtbare zichtbaar wordt. De Observe 520 is zo’n apparaat. Dit apparaat toont allereerst de huidtextuur. Dit wil zeggen dat er gekeken worden naar de droogte van de huid, de mate van huidveroudering, infecties, ontstekingen, verlies van stevigheid en veerkracht van de huid. Vervolgens kan de Observe 520 ook naar huidverkleuringen in van de huid kijken. Pigmentstoornissen of ontstekingsreacties zijn hier een voorbeeld van. In zo’n geval zie je namelijk veel roodheden en gesprongen vaatjes. Als laatste wordt de huidafscheiding gemeten. Problemen als acne of een verstoorde zuurmantel komen op deze manier aan het licht.

Veel vrouwen weten niet wat hun huid nodig heeft

Huidscan

Een huidscan met de Observe 520 geeft het beste resultaat. Dit komt omdat het apparaat met verschillende lichttechnieken werkt zodat de huid op verschillende manieren kan worden bekeken. Zo zijn er zes verschillende lichten voor de verschillende huidlagen. Daglicht wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een meer algemene observatie. Maar het cross-polarisatielicht wordt gebruikt om roodheden in de kaart te brengen. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat elke stukje huid grondig geanalyseerd wordt en weet je na afloop precies hoe jij je huid kunt verbeteren en verzorgen.

Meer weten?

Wil jij weten wat jouw huid nodig heeft? Dan ben je bij Clinique Chevallier aan het juiste adres. Met 22 jaar ervaring kunnen we samen met jou kijken hoe jij jouw huid het beste kunt verbeteren en verzorgen. Elke huid is immers anders en zo moeten we die ook behandelen. Zo kun je bij ons niet alleen terecht voor een huidanalyse, maar kun daarnaast bij ons ook kiezen voor verschillende huidverbeterende behandelingen. Denk hierbij aan elektrische ontharing, microdermabrasie, peelingen, microneedling of een ooglift. Maar ook voor permanente make-up of cryolipolyse zit je bij ons goed. We helpen je graag verder!

Datum: 29 mei 2020